Piac és koncert a Sárga Borháznál

2012. augusztus 05. 08:59

Két, azonos napon tartott eseményre invitálja az érdeklődőket a Disznókő Szőlőbirtok: a következő Tokaj-Hegyalja Piacot és a Zemplén Fesztivált egyaránt a Sárga Borháznál rendezik meg augusztus 12-én. Előbbin éneklés és lekvárkészítés, utóbbin rézfúvós kamarazene várja az érdeklődőket.

2012. augusztus 05. 08:59

Augusztus mindig is különleges Tokaj-Hegyalján, ahogy a települések életre kelnek a Zempléni Fesztiválon, illetve a szüret is lassan elkezdődik – áll a Disznókő Szőlőbirtok közleményében, amelyben két, azonos napon tartott eseményre invitálják az érdeklődőket. A következő Tokaj-Hegyalja Piacot és a Zemplén Fesztivált egyaránt augusztus 12-én, a Sárga Borháznál rendezik meg.

„Augusztus még zöldségekben és gyümölcsökben bőséges, ezért neveztük el az augusztusi Tokaj-Hegyalja Piacot Üvegbe zárt nyárnak, melynek témája az aszalás, a befőzés. Ezzel megünnepeljük a hagyományos eljárásokat, ami segít a hűvös, sötét téli napokon visszaemlékezni a forró nyárra, amikor oly gyönyörűen termett körülöttünk minden” – fogalmaztak a szervezők. A kilátogatók délelőtt 10 órától bordaltanításon is részt vehetnek (élő népzenei kísérettel), majd Dr. Béres József dedikálja Szép magyar ének című daloskönyvét és CD-jét. Az italokról a Fröccs-Bár gondoskodik, neves tokaj-hegyaljai kézműves borászatok részvételével. Az érdeklődők a piac lekvárjának elkészítésében is közreműködhetnek.

Délután 5 órától a Filagóriánál az In Medias Brass Junior Prima díjas rézfúvós együttes ad koncertet a Zempléni Fesztivál keretein belül. Erre a belépő 2000 forint, amely a Disznókő boraiból álló kóstolót is magában foglalja.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!