Reneszánsz foratag Várpalotán

2012. augusztus 02. 08:47

Hatodszor rendez reneszánsz napokat Várpalota. Péntektől vasárnapig jelmezes felvonulással, fáklyás vársétával, ügyességi játékokkal, népi játszótérrel és táncelőadással is várják a közönséget.

2012. augusztus 02. 08:47

A Végvári Reneszánsz Napok programsorozata pénteken 17 órakor kezdődik Várpalota elöljáróságának és polgárainak reneszánsz jelmezes felvonulásával, zászlóforgatókkal, a Szelindek zenekar kíséretében, végvári vitézek oltalmával. 20 órától Kovács Márton-Gálber Attila A Makrancos hölgy című táncjátékát láthatja a közönség az Alba Regia táncegyüttes előadásában a Thury-vár udvarán.

Szombaton délután háromtól népi játszótér, interaktív történelmi játszóház és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, majd többek között fegyveres bemutató, kamarazene, fáklyás várséta és tűzzsonglőr-produkció szerepel a programban. Vasárnap reggel kilenckor elöljáróik vezetésével a városrészek reneszánsz ügyességi játékokban mérik össze erejüket, tízkor reneszánsz mise lesz a katolikus templomban; délután háromtól pedig szórakoztató programok sora kezdődik.

A Végvári Reneszánsz Napok Várpalota egyik kiemelt rendezvénye, melyet a Szindbád Nonprofit Kft. rendez meg. Korábban Mátyás, az igazságos címmel tartották, tavaly óta viseli a Végvári Reneszánsz Napok elnevezést – mondta Budainé Wimmer Krisztina művelődésszervező.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!