Szakmai hiányosságok voltak az Ozora fesztivál rendőrségi biztosításában

2012. augusztus 15. 13:59

Az ORFK a rendezvény biztosításának előkészítését, tervezését és a biztosítás végrehajtását vizsgálta és több szakmai hiányosságot is megállapított. Az MTI úgy tudja más hatóságok is hibáztak a szakhatósági engedélyek kiadásakor.

2012. augusztus 15. 13:59

Több szakmai hiányosságot is megállapított az ozorai fesztiválként ismert rendezvényre vonatkozó országos rendőr-főkapitányi vizsgálat – mondta Garamvölgyi László a rendőrségi akció után elrendelt komplex vizsgálat eredményét ismertetve szerdán az MTI érdeklődésére. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint a Hatala József főkapitány által elrendelt vizsgálat szerdán befejeződött, és a rendezvény biztosításának előkészítése, tervezése és a biztosítás végrehajtásának vizsgálata során több szakmai hiányosságot is megállapítottak. A dandártábornok közölte: a hiányosságok miatti szükséges és indokolt intézkedéseket az ORFK az új megyei rendőri vezetéssel közösen teszi meg, beleéretve azt esetleges további személyi konzekvenciákat is.

A Tolna megyei Ozora településhez közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dád pusztán tartott, ozorai fesztiválként ismert rendezvényen a rendőrség a múlt héten tartott razziát, több mint félszáz embert állítottak elő, és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. A rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. Pintér Sándor belügyminiszter kedden augusztus végével indoklás nélkül visszavonta Simon László dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány vezetői megbízatását, és helyére szeptember elsejével Varga Péter ezredest nevezte ki. A leváltott megyei főkapitányt Pintér Sándor rendelkezési állományba helyezte.

Az MTI úgy tudja, az ozorai fesztivállal kapcsolatban nemcsak a rendőrség, hanem más hatóságok is hibáztak a szakhatósági engedélyek kiadásakor, ugyanis a rendezvény előtti helyszínbejárásnál semmilyen aggályról vagy veszélyről nem tettek megjegyzést, így a jegyző kiadta az engedélyt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. augusztus 16. 01:31
Szakmai hiányosság?Ugyan kérem most értek oda a volt rendőr főmufti tevékenységéhez!Most döntik le a volt komcsi rendőr elvtársak bástyáit.Szegény kis sünök meg néznek.Eddig tilos volt eljárni nekik sőt kerűlni kellet a környéküket is mostmeg eljárni.Nem csoda hogy pszihómókusok kellenek nekik!
rogananti
2012. augusztus 16. 01:30
Pintérrel az élen.
rogananti
2012. augusztus 16. 01:30
JAJAJA. jajja blablabla Elbaszott fasszopó korrupt rendőrök voltak, ugyanúgy mint az ország más részein. Tényleg találkozott valaki már nem korrupt rendőrrel?
Viktus
2012. augusztus 16. 01:30
Helyzet a következő: az eddigi befektetőnek, aki szervezte a magyar goa-partikat, sikerült arról is gondoskodnia, hogy a hatóság biztosítsa a rendezvény békéjét. A terület egy rendőr tulajdonában volt, akinek cége biztosította helyszínt. Eddig akár kézigránátot is lehetett volna forgalmazni arrafelé diszkontáron; mikor „drug supermarket”-té válik egy vidéki rendezvény, az komoly biztonságérzetre vall. Az eddigi befektető nyilván jól kijött a kapcsolataival, ahogy az lenni szokott Félázsiában. Mármost: az idei bulit más szervezte, akinek nem sikerült ilyen gyorsan kiépíteni a megfelelő kapcsolatokat, sőt összebalhézott az előzőekkel. Ennek eredményét láthattuk múlt csütörtökön. http://balavanyposzt.blog.hu/2012/08/15/ozora_rendort_vegyenek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!