Ingyenes tangóleckék az OktóberPesten

2012. október 11. 14:55

Tangóelőadásokkal, táncestekkel, filmvetítésekkel, sőt látássérült embereknek szervezett oktatással próbálja közelebb hozni és megismertetni az érdeklődőkkel az argentin tangó világát az OktóberPest fesztivál október 11. és 14. között.

2012. október 11. 14:55

Külföldi és magyarországi művészek segítségével mutatja be a tangó szépségét a nagyközönségnek a fesztivál, amelyen számos ingyenes programon van lehetőség elsajátítani az argentin tánc alapjait.

A tangóórák már csütörtökön elkezdődnek, este pedig táncestet, azaz milongát tartanak az A38 hajón. Pénteken az argentin tangóról és a tangó őshazájáról szóló filmeket vetítenek és a tánchoz kapcsolódó fórumbeszélgetést rendeznek az Operaházban. Délután öt illetve hat órától a teljesen kezdő érdeklődők számára ingyenes oktatást tartanak hazai és külföldi táncosok irányítása mellett, az estét pedig tangós divatbemutató és természetesen újabb milonga zárja.

A szombati napon megrendezik a Tangó de Salón táncversenyt, vasárnap pedig egyedülálló program keretében a látássérültek a Láthatatlangó elnevezésű oktatáson sajátíthatják el az argentin tánc alapjait. Miklósik Márta, az Argentin Tangó Táncszínház Közhasznú Egyesület képviseletében az MTI-nek elmondta, igyekeznek mindenkinek személyesen megmutatni a lépéseket, mozdulatokat, fordulatokat.

A tangófesztivált nagyszabású showműsor zárja vasárnap este a Hagyományok Házában. Az előadáson nemzetközi hírű mesterek, argentin, venezuelai, olasz, görög és magyar táncosok mutatják be a tangó mai arcát, lehetőségeit, stílusait.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!