Kortárs galériák éjszakája Budapesten

2012. október 10. 09:45

Első alkalommal rendezik meg a Kortárs galériák éjszakáját csütörtökön Budapesten. Az érdeklődőket filmvetítés, borbemutató és tárlatvezetések várják a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében szervezett eseményen.

2012. október 10. 09:45

A Pintér Sonja Kortárs Galériában Asztalos Zsolt, Bondor Csilla, Imre Mariann, Lovas Ilona, Menasági Péter, Péterfy Ábel és Szotyory László alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, emellett művészeti kerekasztal-beszélgetés és a Grencsó Kollektíva koncertje szerepel a programban. A Stúdió Galéria ad otthont Orbán Gergely Kristóf performanszának, de a látogatókat filmvetítés és In duplo – az egyformaság látszata címmel kiállítás is várja, amelyet Kenéz Réka és Salamon Júlia kurátorok vezetésével láthatnak az érdeklődők – olvasható a www.cafebudapestfest.hu oldalon. A Molnár Ani Galériában Cseke Szilárd tárlata látható Jankó Anna művészettörténész vezetésével, a Dovin Galériában a holland Lotte Geeven, az osztrák Miriam Laussegger, valamint Szigeti G. Csongor és Tóth Márton Emil művei várják a látogatókat. A TAT Contemporary Art Gallery programjai között szerepel Zsemlye Ildikó szobrászművész kamarakiállítása, Bodor Lilla, Könyv Kata, Solt András, Lukács Andrea, Köves Éva, Ázbej Kristóf, Fürjesi Csaba, Czimbalmos Márta Cendenka, Zsemlye Ildikó és Szobotka Imre kollektív tárlata, valamint portrébeszélgetés Könyv Kata festőművésszel.

A B55 Kortárs Galériában Red and White címmel tíz amerikai és tíz magyar absztrakt művész kiállítása látható, és borbemutatót is tartanak Bálint László borakadémikus vezetésével. A Kálmán Makláry Fine Arts Magyar festő Párizsban címmel Paul Hargittai alkotásait vonultatja fel és bemutatják a Hantai 1949-1959 című kötetet. A Memoart Galériában Elekes Károly alkotásai, a NextArt Galériában Csáki László filmje és művei, a Várfok Galériában Herman Levente kiállítása és rendhagyó tárlatvezetése várja az érdeklődőket. A KuglerArt Galériában Bogdán János (Amigo), Balázs János, Balázs András, Oláh Jolán, Bada Márta műveit tekinthetik meg a látogatók, a BumBumban Dallos Ádám és Szolnoki Szabolcs, a Faur Zsófi Galériában Bak Imre és Barabás Zsófi kiállítása szerepel a programban.

A Koller Galéria Szenteleki Gábor műveit, az ArtBLOKK Gergely-Farnos Lilla, Hangay Enikő, Leitner Levente, Melkovics Tamás, Misetics Mátyás, Pelcz Benjámin, Christiane Peschek, Portolani Gina és Tóth Szilvi alkotásait mutatja be, a VILTIN Galériában pedig Szabó Attila festőművész kiállításának finisszázsát rendezik a Kortárs galériák éjszakáján. A Próféta Galéria programját színesíti Kováts Borbála kiállítása, dada performansz Menich-Horváth István előadásában, valamint pódiumbeszélgetés Kappanyos Andrással, Menich-Horváth Istvánnal és Szőke Annamáriával.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!