Kamaraopera-fesztivál Egerben

2012. november 07. 12:55

Kamaraopera-fesztivált rendeznek Egerben november 9. és 11. között, a hagyományteremtő céllal szervezett kulturális eseménnyel a szervezők a jövőben kapcsolódni kívánnak a Miskolci Operafesztivál programjához.

2012. november 07. 12:55

Rázsi Botond, Eger alpolgármestere a fesztiválról kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta: az a szándékuk, hogy olyan helyszínekre vigyék el az operát, ahol azok is találkozhatnak a műfajjal, akik nem mennek el egy kőszínházba. Így például az Eger belvárosában található bevásárlóközpontban is lesznek előadások.

 
November 9-én a Kepes Intézetben indul a műsorfolyam. Itt a 100 éve született John Cage operaszerzőre emlékeznek és felcsendül az alkotó három rövidebb műve is, majd Tom Johnson: Négyhangú opera című művét hallhatja a közönség. Ezt követően egy különleges gasztronómiai, egyben zenei élménnyel kedveskednek a látogatóknak. Rossini zenéje ihlette ételkompozíciókat szolgálnak fel egy képzőművészeti kiállítás díszletei között, természetesen kamarazenei aláfestés mellett – ismertette a programot Szabó Sipos Máté, a fesztivál művészeti vezetője. Szombaton a Harlekin Bábszínház ad otthont az operának, ahol a Ránki György, Romhányi József szerzőpáros Muzsikus Péter hangszer országban című gyermekoperáját állítják színpadra. Az Agria Park bevásárlóközpontban Nonsense operakoktélt kínál a publikumnak a Mezítlábas Opera elnevezésű társulat. Operafilmek vetítése is várja az érdeklődőket.
 
A Mezítlábas Opera produkcióját vasárnap az egri Gárdonyi Géza színpadán is láthatja a közönség. A fesztivál zárásaképpen Puccini Lidércek című operája csendül fel az Egri Szimfonikus Zenekar tolmácsolásába. Szólistaként fellép Bazsinka Zsuzsanna, Bándi János és Kálmándy Mihály – hangoztatta Szabó Sipos Máté. A fesztiválszervezés ötmillió forintos költségeihez egymillió forinttal járult hozzá az egri önkormányzat, a fennmaradó összeg pályázati támogatásból származik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!