A szegedi fesztivált félti a menesztett igazgató

2012. december 03. 11:35

Bátyai Edina – akit szombati ülésén azonnali hatállyal menesztett a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjáról a városi közgyűlés – bízik abban, hogy a kialakult helyzet nem érinti a fesztivál működését.

2012. december 03. 11:35

„Az elkövetkezendő időszakot tekintve bízom abban, hogy a kialakult helyzet nem érinti a Szegedi Szabadtéri Játékok működését, nem sodorja veszélybe mindazt, amit többek közt Hont Ferenc, Hevesi Sándor, Juhász Gyula és Klebelsberg Kunó óta elődeim és jómagam legjobb tudásunkból, meggyőződésünkből és a szakma iránti elkötelezettségünkből és szeretetünkből fakadóan felépítettünk” – olvasható Bátyai Edina közleményében, amelyet az MTI-hez is eljuttatott.

A leváltott igazgató úgy gondolja, hogy a 82 éves múlttal rendelkező fesztivál sikereit rendületlenül, elhivatott munkával kell folytatni. Bátyai Edina szerint azok a büszkeségre okot adó eredmények, művészi színvonal, szakmai elismertség, színházművészeti kapcsolatok, amelyeket 2004 óta igazgatása alatt a fesztivál megszerzett, megtarthatók. „Legyen ez iránymutatás akkor, amikor Magyarország legjelentősebb nyári színházi fesztiváljának vezetéséről gondolkodunk. Bízom abban, hogy a körülmények ellenére tiszteletben tartható a szakmai minőség és a közönség évek óta tartó bizalma” – írta a szakember. Az igazgató kiemelte, hogy mindezektől függetlenül értetlenül áll azelőtt, „hogy érdemi indokok hiányában kívánnak dönteni az ügyben”.

A szegedi közgyűlés szombaton szenvedélyes és a személyeskedést sem mellőző vitát követően azonnali hatállyal leváltotta Bátyai Edinát a Szegedi Szabadtéri Játékok ügyvezetői posztjáról. Az állásra pályázatot írnak ki. A szavazást követően Botka László (MSZP) polgármester bejelentette, hogy él az önkormányzati törvényben rögzített hatáskörével és nem írja alá a határozatot. A szegedi közgyűlésnek így 15 napon belül rendkívüli ülést kell tartania, amennyiben a javaslat ekkor megkapja a többséget, automatikusan hatályba lép.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!