A XIII. kerület fennállásának 75. évfordulóját ünnepli

2013. február 12. 15:18

A főváros XIII. kerülete idén önálló közigazgatási egységgé válásának 75. évfordulóját ünnepli. Hetvenöt különböző programot kínálnak a városrészben ez alkalomból.

2013. február 12. 15:18

Önálló közigazgatási egységgé válásának 75. évfordulóját ünnepli a főváros XIII. kerülete idén, ebből az alkalomból 75 különböző programot kínálnak a városrészben. Tóth József (MSZP), a kerület polgármestere a keddi nyitórendezvényen arról beszélt, hogy az évforduló jó alkalom arra, hogy a városrész megmutassa magát, fejlődéstörténetét és erősítse a lakókban az összetartozást. Utalt arra is, hogy májusban a következő 15-20 év fejlesztési elképzeléseiről döntenek. A kerületvezető szerint a városrésznek gazdag múltja és bíztató jövője van, s mindennek megvan a maga története, a gyáraktól kezdve az épületeken át a sportegyesületekig.

A polgármester jelezte: a 75 évet 75 programmal ünneplik, amelyekkel a gyermekeket, családokat, fiatalokat és időseket is szeretnék megszólítani. A minden évben megrendezett programok mellett lesz egy 7 alkalomból álló angyalföldi utcazenei fesztivál, emellett filmvetítések és kiállítások is várják a közönséget. Felavatják Ruttkai Éva színésznő szobrát, június 1-jén pedig születésnapi koncertet ad a Republic együttes.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!