Furmint Február a Tokaj-Hegyalja Piacon is

2013. február 09. 13:16

Február 10-én vasárnap a furmintról szól a Tokaj-Hegyalja Piac: lesz furmintszeminárium Alkonyi László vezetésével és ingyenes furmintkóstoló az őket készítő borászok részvételével. A piacot zárt térben, a Disznókő borászati épületében rendezik meg - a zord időjárás senkit ne riasszon el!

2013. február 09. 13:16

A Tokaj-Hegyalja Piac szervezői úgy gondolták, hogy méltó a borvidéken is megünnepelni a furmintot, ezért csatlakoztak a Furmint Február színes programkavalkádjához. Február 10-én vasárnap ezért a piac a helyi termékeken kívül a furmintról szól majd. A helyszín továbbra is a Disznókő szőlőbirtok területén található Sárga Borház és környéke.

Lesz egy furmintszeminárium délelőtt fél 11 és fél 12 között Alkonyi László Hegyalja-szakértő és borszakíró vezetésével, aki legjobb tudása szerint mutatja be a 12 tokaj-hegyaljai borászat által legfigyelemreméltóbbként felajánlott furmintot. A sorban az Árpád-hegy pince, a Basilicus szőlőbirtok, Demeter Zoltán, a Disznókő, a Gizella Pince, a Degenfeld, a Füleky, a Majoros Birtok, a Patricius, a Pendits, a Szepsy Pince és a Hétszőlő tételeit lehet kóstolni – az ingyenes programra előre kell regisztrálni, információink szerint egy nap alatt mind a húsz hely elfogyott.

Ez azonban ne tántorítson el senkit: 11:30-tól 14.00 óráig nyitott és ingyenes furmintkóstoló lesz, ahol maguk a borászok kóstoltatják furmintjaikat a piacra látogatókkal. Emellett a Tokaj-Hegyalja Piacra látogatók megismerhetik a borvidék kézműves gondossággal készített élelmiszereit. A piacot a Gragulya Komédiás Kompánia zenés, táncos, maskarás farsangi vigassága kíséri. A gasztrokalandra vágyókat hegyaljai lekvár-különlegességekkel ízesített farsangi fánkkal várják.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hober Marlow
2013. február 16. 06:12
Ezt hülyeség belevinni...van más borvidék is, de most ERRŐL van szó...nem kell itt politikai hisztit csinálni, édes borban Magyarországon nincs párja, de a száraz furmint és a hárslevelű sem rossz...még fröccsnek sem.
trendo
2013. február 12. 07:25
Túl sokan akarnak már ebből megélni. Közben meg úgy tesznek, hogy értenek hozzá. Minden celeb a szőlejével villog, azok is, akik pár éve még literes üvegekből itták a Budafokon gyártott Asztali Fehéret.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!