Sikeres magyar részvétel a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásáron

2013. február 15. 10:10

Igen sikeresnek értékelte a csütörtökön befejeződött 26. Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásárt és a részt vevő magyar küldöttség szerepét Novák Attila, a tel-avivi magyar követség kulturális attaséja.

2013. február 15. 10:10

„A magyar programok hangsúlyosan jelentek meg a fesztivál eseményei között, a magyar szerzők az irodalmi kávéház nagy érdeklődéssel fogadott vendégei voltak, sokan vettek részt programjainkon, szépen fogytak a könyvek. Minden okunk megvan arra, hogy a kulturális diplomácia sikeres eseményének tekintsük az elmúlt napokat” – mondta el Novák Attila, a tel-avivi magyar követség kulturális attaséja a 26. Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásárról.

Még az utolsó napon is számos magyar esemény hirdette a magyar kultúrát, színesítette a fesztivál programját. Csütörtök délután előbb a Besh O’DroM együttes két tagja, Barcza Gergő és Pettik Ági szórakoztatta zenéjével a vásárló és nézelődő közönséget, majd Miriam Neiger-Fleischman izraeli-magyar festő, költő és műfordító beszélgetett Schein Gábor költővel a magyar standnál.

Közben nemcsak a Balassi Intézet állított hivatalos standnál mutatkoztak be magyar könyvek és szerzőik, hanem a Drory magyar könyvtár asztalánál is dedikáltak: utóbbi helyen az Izraelben élő Steiner Kristóf és a Siksze című, Izraelben játszódó könyvével Magyarországról érkezett vendég, Gantner Ádám találkozott olvasóival. Este Tel-Avivban Spiró György Prah című darabjának héber fordítását olvasták fel a Kameri színházban, majd Ilan Eldad rendező bemutatta a szerzőt. A vasárnap nyílt ötnapos könyvvásáron kétszáz magyar könyvet mutattak be.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!