Jönnek a nagyon rövid filmek

2013. április 30. 10:06

Négy válogatást vonultat fel a 15. Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja, amelynek idén a budapesti Művész mozi és öt magyar város filmszínházai adnak otthont szerdától vasárnapig.

2013. április 30. 10:06

A Nagyon Rövid Filmek Fesztiválja a világ minden tájáról érkező professzionális vagy kezdő alkotók három percnél rövidebb kisfilmjeit állítja versenybe április 26. és május 5. között 25 ország csaknem 100 városában. A fesztiválnak május 1. és 5. között Magyarország hat városa ad otthont – tájékoztatták az MTI-t hétfőn a szervezők. Közleményük szerint a rendezvény fő feladata új tehetségek felkutatása és a kulturális sokszínűség megóvása, céljaik között szerepel továbbá, hogy a mozi mindenki számára elérhetővé váljon.

A filmkészítők ezért a világ minden tájáról lehetőséget kapnak, hogy azonos módon, rövid formában mutassák be a fesztiválon alkotásaikat, amelyek számos különböző csatornán (mobiltelefon, televízió, mozi vagy internet) jutnak el a nézőkhöz. Az alkotók bármely műfajban nevezhetnek, így lesznek többek között sci-fik, rajzfilmek és dokumentumfilmek is.

A „nagyon rövid filmek” idén két kategóriában versenyeznek: egy nemzetközi, valamint a Nők szavai szekcióban, a nézők láthatnak továbbá egy gyermekeknek szóló, valamint egy ráadásválogatást is. A Nagyon Rövid Filmek Fesztiválját ötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon, a filmes mustra koordinátora a térség négy országában a romániai Francia Intézet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!