Négyszázféle párlat a pálinkafesztiválon

2013. május 17. 09:45

Mintegy négyszáz párlat és számos program várja a látogatókat a Budapesti Pálinkafesztiválon csütörtöktől vasárnapig az Erzsébet téren, ahol a közönség az Év pálinkáját is megkóstolhatja, és akár a pálinkablendelést is kipróbálhatja.

2013. május 17. 09:45

A Budapesti Pálinkafesztiválon meggy éve kapcsán bemutatkozik a 2013-as Év pálinkája: a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A rendezvény standjain kapható lesz medvehagymás-pálinkás bonbon vagy meggylekvárban sült fűszeres marhapofakolbász is. A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra standjánál kínálják majd az ország első gourmetlikőrjét, amely 27 féle gyógynövénykivonatból és prémium szőlőpálinkából készült.

A Harmatrázó Pálinkaház jóvoltából lehetőség nyílik megismerkedni a limitált mennyiségben gyártott vadbodzapálinkával és az idei International Spirits Awardson ezüstérmet szerző Panyolai Birsalma pálinka is kóstolásra vár. Az extrém ízek szerelmeseinek a Lady Levender Csokoládé Manufaktúra kedveskedik medvehagyma- és répapárlattal töltött bonbonnal.

Nemcsak pálinkák és ételek, hanem zenei programok is várják a közönséget a Design Terminál mögötti parkban: fellép Sena, a Péterfy Bori és a Love Band, az Intim Torna Illegál, Zséda, a Colostar, a Belmondo, Zsola és a Vad Orchideák, a Tátrai Gitár Trió, valamint a Kéknyúl is. A pálinkafesztivál legnagyobb újdonsága a Rézangyal standjánál lesz megtalálható. A látogatók egy különleges mobilblendelő segítségével, négyféle párlatból készíthetik el saját pálinkájukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be. A kurzusra minden nap 16-22 óra között, kétóránként kerül majd sor, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!