Nemcsák: Az életünkért kellett küzdeni

2013. május 22. 14:08

Nemcsák Károly szerint egyetlen szakmai érv sem szólt az ellen, hogy őt nevezzék ki a József Attila Színház élére.

2013. május 22. 14:08

Arról nem szólnak a híradások, hogy 2011 márciusában még az a helyzet állt elő: a József Attila Színház a megszűnés határán van – jelentette ki Nemcsák Károly az ATV Start-ban, válaszként arra, hogy teátruma egy év alatt negyvenezer látogatót veszített. A színházigazgató hozzátette: „a most rendelkezésre álló pénz a háttérszemélyzet bérét fedezi”. A József Attila Színház vezetője azt is elmondta, hogy másfél éve van az intézmény élén, egy ilyen változásnál pedig, ahol drasztikusan csökkentik a támogatást, szerinte „majdhogynem törvényszerű a visszaesés”. Példaként említette Lénárt Pétert, aki elmondása szerint „két évig küszködött azzal, hogy nagyon visszaesett a színház nézettsége”.

Nemcsák úgy véli, a közönséget is inkább elriasztották a színháztól a hírek, miközben ellene szerinte semmiféle szakmai érv nem szólt. „Azzal senki nem foglalkozik, hogy Lénárt Péter bedöntötte ezt a színházat” – tette hozzá az igazgató, aki szerint az intézményről folyamatosan rossz információk jelentek meg, a bulvársajtó pedig csupán lejárató cikkeket jelentetett meg. „Mutasson egy olyan cikket, amiben ne bántottak volna” – szólította fel a műsorvezetőt Nemcsák Károly, Mészáros Antónia pedig válaszként a Magyar Nemzetet mondta. Nemcsák azonban másként vélekedett: szerinte a Magyar Nemzetben sem jelent meg róla cikk, de a műsor után majd megkeresi a szerkesztőséget, „hogy ezt pótolják”.

A színházigazgató cáfolta, hogy családi vállalkozásként működtette volna a teátrumot: mint mondta, Sopronban a feleségének nem volt aláírási joga, nem vele kötötte meg a József Attila Színház a szerződést, hanem a színházával. „A családi vállalkozás akkor lenne családi vállalkozás, ha gazdaságilag közösségünk lenne” – jelentette ki.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2013. május 24. 21:12
Ő is megtalálta a kedves vezető alfelét. Ez persze szinten mellette szól.
saddlenode
2013. május 23. 16:49
a jobboldal színházakat szétverni szeret. nagyon. de színházba járni? tudja mikor, az unalmas. inkább jöjjön a következő színház, amit ki lehet csinálni. a boszorkányüldözések szaga, az izgibb.
mickamakka
2013. május 23. 16:48
és gondolod, h ha többször megírták itt, attól igaz lesz ez az állítás? nézegesd bátran a közvélemény kutatások életkori és anyagi helyzet szerinti megoszlását. az új színháznak és nemcsák színházának telt házzal kéne mennie. de miért is menne, ha egyszer nem jó?!!!? és sajnos ez nem vidéki városka, ahol egy színház van így nincs választás. bpen van miből választani.
Sebaj Tóbiás
2013. május 23. 16:45
Na ezt jól megmondtad , kicsi Slomó. Ha már ilyen okoska vagy akkor mondd már el azt is , hogy most amikor beköszöntött a nemvörösnáci korszak, van dörnerszínház, meg nemcsákszínház,akkor a zemberek kétharmada miért nem megy ujjongva ezekbe a színházakba ? Ott van, mehetnétek,de nem mentek. Szegény Nemcsák meg panaszkodik és mentegetőzik. Tán csak nem azért mert szar színházat csinálnak ? Vagy ez is a vörösnacisok ármánykodása ? Ott áll lendvay néni a kapuban és elgáncsolja a hazafiakat amikor Mici néni két életét mennének megnézni a Jóskába ? Vagy mert egy ótvar régi giccset nyomnak a magyarság üdvéért szarul megrendezve, haknikirály statisztákkal ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!