Szabadabb lehet a csónakhasználat a Balatonon

2013. május 25. 14:03

Módosulhatnak a hajózási tárgyú jogszabályok: a hajózási szabályzat a változtatással visszatérne a több évtizedes balatoni gyakorlathoz, a csónakokat lehetne szabadon, kikötőn kívül tárolni a nádas védelmének szem előtt tartásával.

2013. május 25. 14:03

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztályának tájékoztatása szerint az NFM a korábban hatályba lépett előírások alkalmazási nehézségeinek feloldásáért tesz javaslatot a hajózási tárgyú jogszabályok módosítására. 

 A hajós szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások szervezhetnek fürdőzéssel egybekötött hajókirándulásokat, mivel megszüntetnék a menetrend szerint közlekedő hajókra eddig érvényes fürdési tilalmat. A hajózási szabályzat kiegészülne a kedvtelési célú kishajók felszerelési követelményeivel, a hatályos szabályozásban már meglévő előírások összegyűjtése megkönnyíti az üzembentartóknak a rendelkezések betartását.

A kormány honlapján olvasható dokumentumhoz június 6-ig várják a véleményeket.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!