Impresszionisták a Nemzeti Galériában

2013. június 27. 12:27

Megnyílt a francia és magyar impresszionista és posztimpresszionista alkotók remekműveit felvonultató kiállítás, valamint az ehhez kapcsolódó grafikai kamaratárlat csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában.

2013. június 27. 12:27

Ez a kiállítás nemcsak megismerteti az impresszionizmust és a posztimpresszionizmust az érdeklődőkkel, hanem tágabb kontextusba helyezve rávilágít a kapcsolódási pontokra a kelet-közép-európai törekvésekkel is – hangsúlyozta a tárlatot megnyitó beszédében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Az október 13-ig látogatható kiállítás mintegy ötven francia és csaknem 70 magyar remekművet, mások mellett Monet, Gauguin, Szinyei Merse és Rippl-Rónai alkotásait mutatja be a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeiből.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!