Indiai cirkusz is látható lesz a Sziget Roma Sátrában

2013. június 29. 15:33

Indiai cirkusz, francia gitárzene, szerb rézfúvósok és hagyományos magyar oláh cigányzene is várja az érdeklődőket a Yeni Raki Roma Sátorban augusztus 7-től augusztus 11-ig a Sziget Fesztiválon Budapesten.

2013. június 29. 15:33

Az idei Yeni Raki Roma Sátor névadója Törökország egyik kedvelt itala. Először lépnek fel Magyarországon a Mascarimiri együttes dél-olaszországi Salernóból származó roma zenészei – közölték a szervezők az MTI-vel. Naponta szerepel a színpadon misztikus-mágikus műsorával a Kawa Musical Circus az indiai Radzsasztánból, és minden nap fellépnek a Snétberger Zenei Tehetség Központ tanítványai.

A külföldi fellépők között lesz a holland Amariszi balkáni hangzású együttes, a francia Lacto Drom, Christophe Lartilleux manouche-gitáros zenekara, a Franciaországban élő, spanyol cigány származású Juan de Lerida, a Tsigunz Fanfara Avantura névre keresztelt lengyel csapat, a bolgár Balkan Khans formáció, valamint a cseh Terne Chave cigány és nem cigány zenészeket egyaránt tömörítő együttes.

Szerbiából a hagyományos gucai rézfúvós-fesztiválról érkezik a Slobodan Salijevic Orkestar és ott lesz az After Phurikane és az erdélyi Fanfara Transilvania fúvósbanda is. Fellép a beás cigány zenét autentikusan tolmácsoló Kanizsa Csillagai együttes, valamint a Harmonia Garden különleges stílusötvözetű zenekar. Koncertet ad a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes, a Vojasa zenekar pedig főként hagyományos magyar oláh-cigány zenével szórakoztatja a közönséget.

A fesztivál zárónapján Balogh Kálmán cimbalmos és a Gipsy Cimbalom Band muzsikál, majd a Baltic Balkan koncertje zárja a Roma Sátor idei programját.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!