Elkezdődik a Zsidó Nyári Fesztivál

2013. augusztus 25. 09:57

Több mint negyven különböző műfajú és témájú eseményt kínál a vasárnap kezdődő 16. Zsidó Nyári Fesztivál. A szeptember 2-ig tartó programsorozat idén új helyszíneken, például a Budapest Music Centerben, az Átrium Film-Színházban és a VAM Design Centerben is várja a közönséget.

2013. augusztus 25. 09:57

A nyitónap estéjén ősbemutatóra kerül sor a Dohány utcai zsinagógában: Jávori Ferenc új, Haszene című kompozícióját a Budapest Klezmer Band szólaltatja meg. A világhírű és világjáró 40 éves Muzsikás Együttes nemcsak a Szigetre, hanem a Zsidó Nyári Fesztiválra is meghívta a virtuóz hegedűst, Alexander Bălănescut. A Dohány utcai zsinagógában a fesztivál második napján lesznek hallhatók. A programban különlegességnek számít Rossini Mózes című operájának ritkán játszott „ősváltozata” vagy az Amy Winehouse énekesnőt megidéző est.

Az eseménysorozat képzőművészeti anyaga is sokrétű: az Ámos Imre és a 20. század című tárlatnak a Rumbach utcai zsinagóga ad helyet. Az Orosz Kulturális Központban orosz fotóművészek állítanak ki, a képek a zsidó hagyományok újjáéledését ábrázolják.

Ivri Lider izraeli popsztár a Budapest Music Centerben lép pódiumra, ugyanott énekel Szőke Nikoletta a Budapest Ragtime Banddel. A dzsesszénekesnő egy friss duettet is előad Kovács Ferenc trombitaművésszel.

Az Izrael ízei elnevezésű kétnapos program keretében a Nagyvásárcsarnokban lehet finomságokat kóstolni, két szálloda és egy vendéglő is gasztronómiai különlegességekkel szolgál a fesztivál alatt.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2013. december 31. 19:56
Ezt a rendezvényt, be kell tiltani, vezetőiket ki kell emelni! És hosszú önfenntartó börtönbe kell zárni. A masírozást Budapest utcáin be kell fejezni. Veszélyezteti a 20 év alatt kiharcolt demokráciánkat. "Tudod, kérlek, zsidóval osztozol. Inkább eredj, s állván a part fölé, Mondd a vizárnak, hogy szálljon lejebb: Inkább idézd a farkast számadásra, Mért bégetett bárányaért juhot? Inkább parancsold bércz fenyőinek, Sudáraikkal ne suhogjanak, Midőn az ég viharja rázza őket: A legkeményebb tárgyba vágj előbb, Mintsem zsidó szivét, (melynél keményebb Nincs) megkisértenéd lágyítani." (William Shakespeare) Szebb Jövőt!
3M..
2013. december 31. 19:56
Mit nem értesz? 44-ben pl Berlinben tartották. Teherán 2014! Szebb Jövőt!
leech
2013. szeptember 16. 01:13
Elege van a Magyarnak a folyamatos zsidó gyalázkodásból . Elég volt a történelmünk félremagyarázásából ! Elég volt hőseink gyalázásából ! Elég volt ,hogy az óvodában a gyerekekre Dávid csillagot aggatnak ! Elég volt ,hogy karácsonykor a menórát kell bámulnom ! Elég a budapesti színházak zsidó uralmából ! Elég az ajvékolásból ! Elég a kamukausztbol és a minden áldott napi zsidó megemlékezésekről ! Elég a kaftános kultúrából ! Magyarként akarok élni , Magyarországon ! Termeljetek értéket , elég az élősködésből !
Claypool
2013. augusztus 29. 04:21
Mit várunk a zsidóktól, ha egy egyébként teljesen frankó, és dögös rendezvénysorozat kapcsán is a kiirtásukról kezdünk el fröcsögni? Józanodni kellene már végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!