Koronázási Ünnepi Játékokat tartanak Székesfehérváron

2013. augusztus 16. 14:14

Koronázási Ünnepi Játékokat rendeznek szombaton és vasárnap Székesfehérváron, amelynek programjában az István király életútját bemutató, fényfestéssel a falakra vetített történelmi képregény, koronázási szertartásjáték és történelmi felvonulás is szerepel.

2013. augusztus 16. 14:14

A „Fény utca” az ország első, történelmi eseményeket bemutató fényfestészeti műalkotása lesz: a világ legnagyobb összefüggő, fénnyel vetített képregényében – a Képes Krónika, a Magyar Anjou-legenda és Vásári Miklós érsek kódexének képanyagát feldolgozva – Szent István életének eseményei elevenednek meg a belvárosi épületek falain.

A Koronázási Ünnepi Játékok színes programjainak sorából kiemelkedik még az István című szertartásjáték, amelyet Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója rendez. A színdarabot pénteken, szombaton és vasárnap este az ország legnagyobb, a Nemzeti Emlékhelyen felépített szabadtéri színpadán adják elő.

Istvánt Varju Kálmán, Asztrikot Tordy Géza, a püspököket Trokán Péter és Lábodi Ádám, míg a szertartásmestert Mihályi Győző játssza. A szertartásjátékban közreműködik az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera Vegyeskar, a Kodály Zoltán Általános Iskola vegyeskara, az Alba Regia Táncegyüttes és hangfelvételről az Alba Regia Szimfonikus Zenekar is.

Szintén látványosnak ígérkezik az a hat, Szent István családjához kötődő óriásbáb, amelyek a Szabad Színház társulatának segítségével a belváros utcáin mutatkoznak be a nagyközönségnek. Mindkét napon lesz középkori vásári forgatag, zászlóforgatók bemutatója, kézműves foglakozások és középkori játékok, valamint lovas és gyalogos hagyományőrző bemutatók.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!