Opera, tánc és színház is lesz a Szigeten

2013. augusztus 07. 11:56

Népszerű operamelódiák, kortárs tánc- és színházi előadások is várják szerdától vasárnapig a Sziget fesztivál közönségét.

2013. augusztus 07. 11:56

A Szigeten idén olyan dallamok is felcsendülnek, amelyeket száz-kétszáz éve az utcán fütyültek a suszterinasok: az Opera új generációs képviselői szerdától öt estén át az Összművészeti színpadon adnak elő részleteket a világ ismertebb operáiból – közölte Várkonyi Judit, a dalszínház sajtófőnöke. Mint írta, a Sziget közönsége idén azt is meghallgathatja, hogyan énekelnek az operákban testiségről, szerelemről, féltékenységről és halálról, azaz ugyanarról, amiről a többi színpad szólóénekesei basszusgitárral kísérve.    

Minden este az Operaszigeten Keszei Bori, Megyesi Schwartz Lúcia, Rácz Rita, Rőser Orsolya Hajnalka, Horváth István, Kálmán Péter és Szegedi Csaba az operairodalom - Donizetti, Rossini, Mozart, Verdi, Bizet Puccini - legismertebb, legkönnyedebb és legszebb dallamaival várja a közönséget. A karmester Köteles Géza, a rendező Aczél András, közreműködnek a Magyar Állami Operaház Zenekarának muzsikusai.

A Sziget honlapja szerint ezt követően minden nap a Filterperformance negyedórás színházi akciósorozata látható az össszművészeti helyszín sátra előtt. Esténként kortárs tánc- és színházi előadásokat is láthatnak az érdeklődők az Összművészeti színpadon. A sorozat keretében szerda este a BANDART Productions Dancing Graffiti és a Pataky Klári Társulat CS END ÉLET című produkciója látható. 

Csütörtökön három táncos – Dányi Viktória, Molnár Csaba és Vadas Zsófia Tamara - két zenésszel – Czitrom Ádámmal és Porteleki Áronnal - mutat be kortárstánc-előadást Nyúzzatok meg! címmel. Péntek este divatszínházi estét szentelnek a tavasszal elhunyt világhírű avantgárd divattervezőnek, Király Tamásnak Meghalt a Király éljen a Király…szelleme! címmel. Szombaton a Közép-Európa Táncszínház és Kun Attila Horda című, Lajkó Félix zeneszerző nyolc zenei tételére épülő produkciója látható az Összművészeti színpadon, ahol vasárnap Fehér Ferenc Running című koreográfiáját adja elő Yumi Osanaival.

A Tarot Labirintus elnevezésű helyszínen minden nap délután az Élőkép Színház előadásán, interaktív önismereti szerepjátékon vehetnek részt az érdeklődők. A Civil Sziget területén a KOMA társulat a demokrácia témáját járja körül a KOMA Bázis – DEMO Sátorban a rendezvény utolsó két napján, augusztus 10-11-én.

A Múzeumi Negyed programjai között megtalálható mindennap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rendezvénye, amelyen Gobbi Hilda születésének 100. évfordulója alkalmából a legendás színművész alakját idézik fel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!