Bezárják a Dán Kulturális Intézetet

2013. szeptember 11. 13:53

Az év végén befejezi magyarországi tevékenységét a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet ‒ olvasható a Petőfi Népe című Bács-Kiskun megyei napilap szerdai számában.

2013. szeptember 11. 13:53

A dán intézet volt Magyarországon az első olyan kulturális képviselet, amely nem a fővárosban, hanem vidéken nyitotta meg kapuit 1992-ben. A kecskeméti mellett észtországi és lettországi intézetét is felszámolja a dán kulturális minisztériumhoz tartozó civil szervezet ‒ olvasható a napilapban.

A Petőfi Népe információi szerint a három európai intézet bezárására pénzügyi okok miatt kerül sor, mert sok pénzt felemészt az Indiában létesített Dán Kulturális Intézet működése.

A kecskeméti intézetben az MTI-nek megerősítették az év végi bezárás tényét. Az MTI információja szerint a dán kulturális képviseleteket működtető koppenhágai civil szervezet a keleti országok felé nyit.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!