Csütörtökön dőlhet el, ki vezeti a jövőben a Vígszínházat

2013. szeptember 23. 12:17

Csütörtökön dönthet zárt ülésen a Fővárosi Közgyűlés a Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetői posztjainak betöltéséről. A Vígszínház jelenlegi igazgatója, Eszenyi Enikő, illetve Balázs Péter ugyanannyi támogató voksot kapott a szakmai bizottságtól. Az Operettszínház esetében a mostani vezető Kerényi Miklós Gábor magasan a legtöbb szavazatot kapta.

2013. szeptember 23. 12:17

A Fővárosi Önkormányzat korábbi közlése szerint a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói álláshelyére a benyújtási határidőig, augusztus 26-ig 2 pályázat, a Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyére 4 pályázat érkezett. A 2014. február 1-jétől öt évre szóló munkakörök betöltéséről a szakmai bizottságok véleményét is mérlegelve a Fővárosi Közgyűlés dönt. 

Több sajtóorgánum értesülése szerint a Vígszínház vezetésére pályázó Eszenyi Enikő, illetve a másik jelölt Balázs Péter egyaránt három szavazatot kapott a bíráló szakmai testülettől, amely szeptember 5-én hallgatta meg a jelölteket. A Vígszínház jelenlegi igazgatója, Eszenyi Enikő a három támogató voks mellett két nem szavazatot is kapott, míg Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház direktora esetében ketten tartózkodtak. A Budapesti Operettszínház vezetésére pályázó négy jelölt közül a jelenlegi direktor, Kerényi Miklós Gábor kapta a legtöbb szavazatot. Mellette az MTI értesülése szerint Bozsó József színész, kulturális menedzser; Nagy Viktor rendező és Tokody Ilona operaénekes adott be pályázatot a zenés színház vezetésére.

A Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetésére július 26-án írta ki a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, miután a jelenlegi vezetők mandátuma 2014 január 31-én lejár.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. október 01. 12:30
Budapesten egy színház igazgatójának a személye olyan sarkalatos probléma, a liberálisok körében, saját klientúrájuk védelme miatt, amin nem képesek túltenni magukat. Én azt szeretném, ha a fenntartó döntene, legjobb belátása szerint. Az rendel, aki fizet...
pierre bayle
2013. október 01. 00:11
http://hvg.hu/kultura/20130930_Vigszinhazi_capriccio_igy_sakkozhat_Balaz Majd a fidesz belső erőviszonyai és választási megfontolásai eldöntik. Ha úgy gondolják, hogy még belefér 2014-re a hülyegyerek, akkor megkapja, ha túl rizikós, akkor nem.
kibuclakó buckamanó
2013. szeptember 30. 22:23
Balázs Péter egy félnótás komédiás, egy hakniszínész, nincs meg a kellő szellemi kapacitása egy ilyen színház vezetéséhez.
tevevanegypupu
2013. szeptember 29. 21:33
Balazs Peter uriember..Egyszer tulajdonkeppen lehetne egy uriember is a Vig vezetoje nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!