Intim színházi előadás a sörgyár WC-jében

2013. szeptember 06. 14:03

A Tanulmányok a testről című táncelőadással, intim színházi performansszal, gasztronómiai különlegességekkel,valamint a Tér-viszony című kiállítással vár többek között a Budafoki Pezsgő és Borfesztivál keretében az Art Quarter Budapest (AQB) kortárs művészeti központ és nemzetközi alkotóház,az egykori legendás Haggenmacher sörgyár felújított épületében.

2013. szeptember 06. 14:03

Az Art Quarter Budapest (AQB) kortárs művészeti központ és nemzetközi alkotóház az egykori legendás Haggenmacher sörgyár egyik patinás, színvonalasan felújított épületében jött létre elsősorban kortárs képzőművészek és előadóművészek számára. De időnként teret ad nyilvános kulturális rendezvények: koncertek, kiállítások, nyitott műtermi programok, színházi,- és táncelőadások számára is. Az Art Quarter Budapest önálló gasztronómiai és kulturális programsorozatával idén első alkalommal csatlakozik 2013. szeptember 7. és 8. között a 24. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválhoz.

A hétvégi kínálat a Borkonyha köré fog felépülni: a kiváló borok mellé csupa ételkülönlegesség, (sajt, sonka, hal) és kulturális ínyencség kerül terítékre. Szeptember 7-én 18.00.-kor nyílik meg az AQB legújabb csoportos Tér-viszony című kiállítása, amely a térrel való kapcsolatunkra kérdez rá Albert Ádám, Czigány Ákos, Eike, Halász Péter Tamás, Puklus Péter, Várnai Gyula, főként fotográfiai művein keresztül. Aznap az AQB-ben kinyílnak a műtermek ajtajai, és bárki szabadon megtekintheti az ott dolgozó képzőművészek munkáit, és lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre is az alkotóművészekkel. A vetítőteremben a látogatók két napon át megtekinthetik a 2013-as, 6. Crosstalk Video Art Festival anyagának válogatott előzetesét.

A változatos kulturális rendezvénysorozat folyamán három táncelőadással, köztük egy ősbemutatóval is jelentkezik a Juhász Kata és Kulcsár Noémi kortárs tánc koreográfusok alkotta Aulea Alkotóműhely. Szombaton Tanulmányok a testről címmel láthatja a közönség Juhász Kata intermediális előadásának ősbemutatóját, vasárnap pedig Kulcsár Noémi Mesévé mállva, majd 19.30-tól a Juhász Kata Szoborrá avatom című táncos produkcióját élő zenével. A fesztivál előadóművészeti programját intim színházi előadás, videó-performansz és élő szereplős installációk is gazdagítják az AQB külföldi rezidens művészeinek előadásában és sor kerül két kortárs irodalmi estre is a kétnapos fesztivál során. A rendezvénynek helyet adó Haggenmacher-udvarban a kulináris örömök mellett fényinstalláció és zene is várja a vendégeket, és pontban a kapu előtt áll meg a fesztivál vendégeit szállító old timer omnibusz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!