Bott Frigyes: Meg kell élni az életet

2013. szeptember 24. 16:01

Ha lemerítenek az emberek, akkor kijövök a szőlőbe, és feltöltődöm. Rengeteg itt a lehetőség, csak élni kell vele - vallja Bott Frigyes felvidéki borász.

2013. szeptember 24. 16:01

„Törekedtünk arra, hogy a mindenkori tudásunk szerint a lehető legkevesebb beavatkozással készítsük a bort. Az a lényeg, hogy szeressék a borainkat. Ha érzik a fogyasztóink a borainkban, hogy én mennyire szeretem a szőlőt, és ezt a termőhelyet, akkor célt ért a történet. Ha lemerítenek az emberek, és kijövök a szőlőbe, akkor itt mindig feltöltődöm. A munka egész értelmét az adja, hogy ha itt vagyok és feltöltődöm, és azt érzem, megérte” – mondta Bott Frigyes felvidéki borász a Terra Hungarica mozgalom videójában.

„Csak akkor lehet a Felvidéket felvirágoztatni, ha nagy családokra építjük. Lehet egyéni sikereket elérni, de azok nem lesznek tartósak. A legfontosabb küldetésem egy olyan családmodell elindítása, ami élhetőséget biztosít arra, hogy itt folytonosság legyen. Szükség is van rá, hiszen egy generáció nem elegendő a termőhely megismeréséhez. Ha lesz rá mód, akkor a mi tudásunkat igyekezni fogunk átadni. De ahhoz, hogy kijelenthessük, hogy itt olyan bor született, amilyenhez az adottságok megvannak, ahhoz több generáció kell. Rengeteg a lehetőségünk, de ezzel élni kell. Itt hevernek előttünk, csak észre kell venni. De ez mellett fontos, hogy mindent meg is éljünk. Meg kell élni az életet. Ez a lényeg” – fogalmazott a borász.

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!