Nemzetközi Super 8mm fesztivált tartanak Szegeden

2013. szeptember 24. 10:33

Négy kontinens keskenyfilmes alkotóinak harmincöt, Super 8-as technikával készült alkotását mutatják be szerdától a 12. Nemzetközi Super 8mm fesztivál versenyprogramjában Szegeden.

2013. szeptember 24. 10:33

Idén is a Cambridge Super 8 fesztivál szervezőivel közösen hirdették meg az egyetlen kizárólag keskenyfilmes technikával készült alkotásokat bemutató hazai filmes seregszemlét, amelyre 23 országból 66 mű érkezett, és közülük 35 alkotást válogattak be a versenyprogramba – közölte Rózsa Péter szervező az MTI-vel.

A szerdától péntekig vetített művek között a néhány másodperces filmes gegtől a másfél órás, komolyabb Grindhouse filmig nagy a választék. Érkeztek videoperformanszok, kisebb és nagyobb lélegzetű játékfilmek, vígjátékok és drámák, költői merengések, melankóliába süllyedő, költői képsorok, sok horror és krimi, izgalmas dokumentum- és áldokumentum-filmek.

Az alkotások négy kategóriában versenyeznek: a péntek esti díjkiosztón gazdára talál a legjobb filmnek és a legjobb dokumentumfilmnek járó elismerés, valamint átadják a zsűri különdíját és a közönségdíjat is.

A filmvetítések mellett koncertek, performanszok, gyermekprogramok várják a közönséget, vasárnap pedig ismét megrendezik a fesztivál hagyományos kísérőrendezvényét, a Videoton tévéjáték-bajnokságot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!