Szász János: Hálás vagyok Szőcs Gézának

2013. szeptember 21. 15:43

Andy Vajna szerint A nagy füzet című film megható, és hatással van a nézőkre.

2013. szeptember 21. 15:43

Ez egy szép és megrázó film, a szeretetről és a szeretet hiányáról szól” – jelentette ki Szász János A nagy füzet című filmjéről Geszti Péter az Urániában tartott bemutatón. A mű Agota Kristof könyve alapján született.

Andy Vajna az Indexnek elmondta: megható volt a film, és gratulál érte Szász Jánosnak. Vajna úgy vélte, „a közönség, aki a legnegatívabb közönség a világon, végig nagyon figyelmesen nézte” az alkotást. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos szerint a film hatással van a nézőkre.

Janisch Attila a bemutatón kijelentette: az alkotás „olyan helyzetben jött ki, amikor három évig nem volt magyar film”. A rendező szerint így mindenki kíváncsi lesz, mi az a film, ami három év szünet után először jön ki.

A nagy füzet rendezője, Szász János viszont másként vélekedett: „ez nem egy kurzus, egy alap első filmje, ez nekem egy filmem, a hatodik a sorban, soha nem tekintettem másnak”. Szász elmondta, Vajnával sok, kemény meccse volt, Szőcs Gézának pedig hálás, mivel ő adta a produkcióhoz az első százmilliót. Szász szerint ő ugyan egy „liberális, zsidó gyerek”, de mégis el kell ismernie Szőcs Gézát, „aki azt mondta, hogy »én szeretem Agota Kristofot, és adok százmilliót«”. 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2013. szeptember 28. 21:52
Ő "egy liberális, zsidó gyerek", még jó, hogy nem valami zsidó témájú filmet készített... Legközelebb talán még messzebb merészkedik, és Tiszaeszlárról is csinál egyet.
mantelman
2013. szeptember 28. 21:51
A zsidó rendező filmjének méltatásában a zsidó kommentátor olyan "nagyságrendekhez" hasonlít, mint a zsidó Molnár Ferenc, vagy a zsidó Kertész Imre. Baxátok meg, az adófizetők pénze, amit eltapsoltok, legalább magyar?
historiker
2013. szeptember 28. 21:51
Halleluja, még egy hollókosztozós film füstölgő gyárkéménnyel, állami százmilliókból kistafírozva.
historiker
2013. szeptember 28. 21:51
"Vajna évek óta rengeteget dolgozik a magyar filmesek segítésén -még Los Angelesből is ezen ügyködött." Példák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!