Szörényi: Hiba volt az István, a király közvetítése

2013. szeptember 17. 10:34

Szörényi Levente elmondta, az István, a király korábbi színpadra állításainál is szabad kezet kaptak a rendezők.

2013. szeptember 17. 10:34

Nem vagyok mazochista, de belementem egyes cikkek alatti kommentekbe is. Jó esetben egy vagy két komment szólt magáról a cikkről, a többi minősíthetetlen pocskondiázás” – jelentette ki Szörényi Levente a HírTV Versus című műsorában. A zeneszerző elmondta: a Zikkurat Színpadi Ügynökség feje, Rosta Mária mondta, hogy Alföldi Róbertnek kellene rendeznie az István, a királyt, mire ő annyit felelt, „életveszélyes a körülötte kialakult hisztériát ráhúzni erre a témára, függetlenül attól, hogy a rendezés milyen lesz”. Szörényi hozzátette, a jogok már a Zikkuratnál vannak, viszont a meghatalmazást úgy adták meg Bródyval, hogy amíg élnek, nem lehet hozzányúlni a darabhoz, kivenni valamit, esetleg beleírni dolgokat. Cserébe viszont szabad kezet adtak a rendezőknek – fejtette ki a zeneszerző.

Szörényi elmondta, sosem szóltak bele a rendezők munkájába, sem Koltay Gábor, sem Kerényi Imre, sem Iglódi István esetében. A zeneszerző a produkció javára írta, hogy a sportcsarnoki bemutatókról sem mentek haza az emberek, két teltházas előadást tudtak tartani.

A zeneszerző szerint „olyan darabról van szó, ami monolitikus, a közönség minden vesszőt számon tart magában”. Szörényi úgy véli, hiba volt az RTL Klubon leadni a produkciót, „egy hevenyészett felvételt játszottak be”, melyet a reklámok is megszakítottak. 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. augusztus 06. 21:47
Hát tudod, a Nabukodonozor korabeli zsidó bevándorlók elnyomták az őslakos babiloniakat és Talmud-írás mellett zikkuratokat építettek.
Taxin
2013. szeptember 20. 08:52
Nem letett, hanem elvett a magyar kultura asztaláról, amit az őseink oda letettek. Jól-rosszul.
Taxin
2013. szeptember 20. 08:52
Ez nyilván a Chartás Bródira meg az ötezeréves Milleniumi Somlóra is igaz. Hogy a hányásig balliberálnyomatott LGT-ről meg a Presszerről, Koncról ne is beszéljünk.
Akitlosz
2013. szeptember 20. 01:46
Borzalmas. Eddig szerencsére nem láttam. Ez a kép is alátámasztja, hogy ezt nem is volt érdemes látni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!