Alföldinek szeretettel egy kép: Vona Gábor a Nemzetiben

2013. szeptember 30. 19:45

A Nemzeti élén végre nem Alföldi Róbert pusztít, akinek művészi zsenialitását nem vonom kétségbe, de emberi alkalmatlanságát egy ilyen színház vezetésére egyértelműnek tartom.

2013. szeptember 30. 19:45
Vona Gábor

„Alföldi Róbertnek szeretettel egy kép: Vona Gábor a Nemzetiben

Szombaton este megtekintettem a Nemzeti Színház induló előadását, a Vitéz lélek című darabot Tamási Árontól. A mű zajos, állva tapsolós sikert aratott a nézőtéren, de én nem akarok képmutató lenni. Nekem ugyanis vannak kritikai megjegyzéseim is a darabbal kapcsolatban, van bennem egy kis csalódottság, bár azt összességében én is jónak értékelem. 

A színészek játéka és a rendezés is tetszett, szerintem maga a darab volt rossz választás. Isten bocsássa meg nekem, de szerintem Tamási Áronnak ez egy viszonylag gyengébb műve. A karakterek felszínesek és iskolásak, a történet sablonos, a mély mondanivaló sokszor szájbarágós. Amit ki lehetett, azt kihozta belőle mind a rendező, mind a színészek, de ebben nincs több. Szerintem. És itt a »szerintem« kifejezésen komoly hangsúly van, hiszen nem a szakmám, csupán a gondolkodásom kritikus. 

Persze nem akarom én elrontani az ünnepet. Mert ettől még az ünnep az ünnep. A Nemzeti élén végre nem Alföldi Róbert pusztít, akinek művészi zsenialitását nem vonom kétségbe, de emberi alkalmatlanságát egy ilyen színház vezetésére egyértelműnek tartom. Vidnyánszky Attilának és az egész társulatnak viszont sok sikert kívánok!”

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. november 18. 21:13
"Szombaton este megtekintettem " Bazd meg Zázrivec, mióta nevet cseréltél, olyan előkelő lettél, hogy a "megnéztem" kifejezés már büdös neked?
Taxin
2013. november 18. 21:13
A kis köcsögöt most a Zázrivecz luxustestére érted, ami rettenetes kettő centiméterrel tornyosul egy kertitörpe fölé?
luccy
2013. október 09. 13:27
Ha a kötelező alföldizést figyelmen kívül hagyjuk, nem is írt olyan hülyeséget. Legalábbis az eddigi kritikákkal egybevág: nem jó a darab; faék egyszerűségű az egész; sablonos történet; felszínes karakterek; szájbarágós mondanivaló. A vicc az, hogy Vonánál ezt lájkolják. Amikor ugyanezt a kritikusok fogalmazzák meg, akkor azokat meg mindennek elhordják. + külön díjazom, hogy még Vona Gábor is elismeri Alföldi zsenialitását. :) Nincs miről beszélni.
kibuclakó buckamanó
2013. október 09. 13:27
Disznófejű Vidnyánszky színháza érdektelenség miatt kongani fog az ürességtől. Neki lesz a legkínosabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!