Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat

2013. október 01. 09:29

A Design Hét keretében kiosztották hétfőn a Magyar Formatervezési Díjakat. A legjobb munkákból október 20-ig kiállítás is látható a Műcsarnokban.

2013. október 01. 09:29

A Magyar Formatervezési Tanács és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös pályázatára 250 pályamű érkezett. Mint Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke az ünnepélyes díjátadón elmondta, a pályaművek legnagyobb része termék és terv kategóriában érkezett. A termék kategóriában formatervezési díjat kapott a Co&Co Designcommunication Kft. orrban és garatban is használható mobil szárazsó-inhalátora és Földi Petra dizájner-tervező nyolc darabból álló női és férfi esőkabát-kollekciója. A vizuális kommunikáció kategóriában A kiskakas gyémánt félkrajcárja című, mobileszközre készült interaktív mese, Karasz Dániel, Szepesi Szűcs Barbara és Ruttkay Zsófia munkája nyert.

A tervek között Benedek Zsanett és Lakos Dániel Faces elnevezésű játékát díjazták, amelynek alapelemei egyszerű, ferdén lemetszett háromszögletű hasábok, amelyeket a játékosnak folytonos módon, csak törés nélkül szabad egymás mellé helyeznie. A diákmunkák közül Pais Panni, Püspök Balázs és Cosovan Attila Light Me elnevezésű, faág formájú elemekből álló lámpacsaládját és Filczer Balázs Dora névre keresztelt, világító kerékpáros bukósisakját díjazta a zsűri.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíját Farkas Anna csillagkonstellációra épülő arculattervéért vehette át. Az Emmi Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságának különdíját Szabó Zsófia, Hanula Zsolt, Ughy Szabina és Áldozó Krisztián Kis hungarikumhatározó-sorozata és Balázs Klárának a József Attila Terv által érintett terület szociológiai vizsgálatából kiinduló adatvizualizációs projektje érdemelte ki. A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. különdíját Gyimóthy György fából készült, Shin elnevezésű étkezőgarnitúrája kapta.

A Design Management Díj pályázata – amelyre idén mintegy 500 pályamunka érkezett –azokat a vállalkozásokat szólítja meg, amelyek a design eszközeivel eredményesen élnek. A díjat idén a Cserpes Sajtműhelynek ítélték oda, elismerő oklevelet kapott a Budapesti Közlekedési Központ, a Magyar Állami Operaház, valamint a L'Office újgenerációs iroda.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!