Az aranyemberrel indul a József Attila Színház új évadja

2013. október 01. 20:07

Részben megújult a fővárosi József Attila Színház, az új évadot pedig Az aranyember bemutatójával kezdik.

2013. október 01. 20:07

Nemcsák Károly igazgató a színház keddi sajtótájékoztatóján felidézte: a Fővárosi Közgyűlés júniusi ülésén döntött arról, hogy hároméves ütemezéssel 230 millió forintot fordíthatnak az épület felújítására. Nemcsák Károly kitért arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés júniusban 34 igen szavazattal döntött a felújításról, az előterjesztést egyhangúlag fogadták el. Szerinte a fenntartó bizalmára azzal is rászolgálhattak, hogy 2012 nyarán 30 millió forintot fordítottak önerőből az épület felújítására.

A sajtótájékoztatóra meghívást kaptak a közgyűlés tagjai is. Nemcsák Károly kiemelte: az esemény egyben beszámoló a fenntartó felé arról, hogy szeptember végére a vállalt munkálatokat be tudták fejezni. Elhangzott, hogy a színház állami támogatása a háttérszemélyzet alkalmazotti bérére elég. „Minden mást meg kell termelnünk” – fogalmazott az igazgató. A színház ezzel együtt az idén már több saját bemutatót tart. „Kezdünk a saját lábunkra állni” – emelte ki Nemcsák Károly.

A Csiszár Imre rendezésében, Rékasi Károly főszereplésével látható Az aranyember premierjét követően novemberben a Munkácsy, a festőfejedelem című musicalt mutatják be, az ősbemutatót Tóth János operaénekes állítja színpadra. December közepén Verebes István rendezésében mutatják be a Hattyúdal című zenés komédiát a Republic együttes 28 dalával. Februárban Moliére Úrhatnám polgár című darabját tűzik műsorra, szintén Csiszár Imre rendezésében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!