Levágott fejek, földhöz szegezett koponyák, kurtizánok a Szépművészetiben

2013. október 25. 10:07

Október 26-án nyílik meg a Szépművészeti Múzeum új, az itáliai barokk festészet egészét bemutató, „Caravaggiotól Canelettóig" című átfogó kiállítása.

2013. október 25. 10:07

Szombattól látogatható a Szépművészeti Múzeum „Caravaggiotól Canelettóig” című kiállítása, amely összesen 102 mester 140 remekművén keresztül tekinti át az olasz barokk festészet gazdagságát. 

A múzeum néhány évvel ezelőtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy két, egymást követő tárlaton bemutatja a 15-18. századi itáliai festészetet, mivel hasonló, átfogó kiállításra még soha nem került sor Magyarországon. Az első, 2009-2010-ben megrendezett bemutató, a Botticellitől Tizianóig, 230 ezer látogatójával a Szépművészeti Múzeum történetének egyik legsikeresebb eseménye volt. Ezen tárlat folytatásának tekinthető a most megnyílt, a 17-18. századi itáliai festészetnek szentelt reprezentatív kiállítás, amely egyben az idei olasz-magyar kulturális évad magyarországi záróeseménye is.

A „Caravaggiótól Canalettóig" október 26-tól 2014. február 16-ig látható a Szépművészeti Múzeumban. A ritka gazdag és sokszínű kiállítás olyan pazar élményt nyújt, hogy aki teheti, valószínűleg kétszer is megnézi.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!