Magyar modernisták az Orsay-ben

2013. október 14. 15:47

Hétfőn nyílik a párizsi Musée d'Orsay Allegro Barbaro című kiállítása; a budapesti Szépművészeti Múzeummal együttműködésben rendezett tárlat Bartók és a magyar modernizmus művészetét mutatja be 90 festményen, 15 grafikán, több mint 50 fotón, zenei és irodalmi dokumentumon keresztül.

2013. október 14. 15:47
A kiállítás ötlete másfél éve született meg, amikor Baán László, a Szépművészeti vezetője felvetette: Bartók Béla művészetéből kiindulva lehetne bemutatni Párizsban a magyar modernizmust – mondta el a tárlat hétfői sajtóbemutatóján Guy Cogeval, a Musée d'Orsay elnöke.
 
A Nyolcak, Rippl-Rónai, Moholy-Nagy, Bortnyik és más magyar művészek vásznai mellett a közönség francia festők munkáival is találkozhat, miközben szinte minden termemben Bartók zenéje hallható.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szörfkölcsönzés
2013. október 17. 15:44
Szép képek.
cochabamba
2013. október 15. 03:34
kiváncsi lennék egy ilyen kiállításra, az általában ismert-felkapott magyar festők/képek nekem nagyon nem adják a színvonalat... de ilyen kevésbé felkapott festők mint a "nyolcak" érdekesek lehetnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!