Hiába a plusz pénz, felfüggeszti működését a Markó-társulat

2013. december 09. 12:46

Pénzhiányra hivatkozva felfüggeszti működését a Magyar Fesztivál Balett. A Markó Iván által vezetett társulat tavaly szeptemberben 130 millió forint állami támogatást kapott, miközben a többi, közel félszáz független táncegyüttesnek összesen 211,9 millió állami forrás jutott.

2013. december 09. 12:46

Pénzhiány miatt felfüggeszti működését a Magyar Fesztivál Balett – tájékoztatta Markó Iván, a társulat vezetője hétfőn az MTI-t. A közlemény szerint a „Magyar Fesztivál Balett 17 évi működés után, anyagi erőforrás hiányában kénytelen felfüggeszteni működését”. Markó Iván a társulat nevében is köszönetet mondott „annak a sok százezer nézőnek”, akik 1996 óta figyelemmel kísérték a Magyar Fesztivál Balett előadásait. További részleteket viszont nem közölt az ügyben.

Mint ismert: tavaly szeptemberben nem kis vihart kavart, hogy Markó Iván társulata 130 millió forintos kormányzati támogatás kapott, miközben mintegy félszáz független táncegyüttesnek összesen jutott 211,9 millió forint. Emiatt több mint negyven táncművész nyílt levelet is írt Orbán Viktornak. Szintén a Markó-társulat kormányzati támogatásai miatt zavarta meg idén májusban a krétakörös Gulyás Márton a társulat Az ember tragédiája táncszínházi adaptációjának bemutatóját, aki azt követelte: Markó számoljon el a támogatással – írja a hvg.hu.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. augusztus 06. 21:46
Úgy látszik egy társulat vezetéséhez nem elég a tehetség, valamint a miniszterelnöknek való benyalás, a gazdasági ügyekhez is kellene érteni.
Mr Fabulous
2014. március 29. 14:22
"Ámde nincs oly hosszu a világon semmi, Aminek végére ne lehetne menni. Lám! a kerékvágás milyen messze szalad: Hortobágyi kompnál mégis kettészakad; A kemény cserfát is összeőrli a szú: A kolbász is elfogy, akármilyen hosszú "
tóth mária
2013. december 09. 16:05
Kérjenek pénzt Sorostól!
hörgő
2013. december 09. 15:55
Mert a senkinek sem kellő stdionok tízmilliárdjaiba nem döglünk bele, ikszelőfasz, igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!