Jön a Rob Zombie és a Megadeth

2013. december 06. 11:07

Magyarországra látogat 2014-ben az egyik legnépszerűbb európai rockfesztivál, az Aerodrome Fesztivál. A fesztivál első magyar rendezvényén, 2014. június 16-án a Budapest Parkban Rob Zombie és a Megadeth fog fellépni.

2013. december 06. 11:07

Az Aerodrome Fesztivál 2004-be indult Ausztriából. Akkor Bécsújhelyen olyan világsztárok adtak koncertet, mint a Red Hot Chili Peppers, a Metallica, a Motörhead vagy a Pixies. Tavaly már a cseh főváros volt a helyszín, Prágában többek között a System of A Down, a NOFX és a Killswith Engage játszott. 2014. június 16-án a Budapest Park színpadán Rob Zombie és a Megadeth lép fel az első hazai Aerodrome Fesztiválon, amelyre a szervezők hamarosan még egy fellépőt bejelentenek.

A 48 éves amerikai Rob Zombie már a nyolcvanas évek óta aktív szereplője a nemzetközi metáléletnek. Hajdani bandája, az igen széles elismerésnek örvendett White Zombie egészen 1997-ig játszotta zajos, modern heavy metál zenéjét, és négy, összességében milliós példányszámot produkáló albumot készített. Az énekes Rob Zombie a feloszlást követően színészként és horrorfilm-rendezőként is dolgozott, szólóelőadóként pedig a glam–, a sokk– és az indusztriális–rock világát elegyítette. A Rob Zombie–showt sajátos horror elemek és elképesztő energia jellemzi. Legutóbbi lemeze idén jelent meg Venomous Rat Regeneration Vendor címmel.

Az ex–metallicás Dave Mustaine gitáros–énekes vezetésével 1983-ban alakult Los Angeles-i Megadeth az elmúlt három évtizedben több mint 50 millió lemezt adott el világszerte, számos Grammy–jelöléssel büszkélkedhet, és olyan jelentős stúdióalbumokat készített, mint a Peace Sells... but Who's Buying? (1986) vagy a Countdown to Extinction (1992). A Megadeth idei, Super Collider című albuma a hatodik helyre kúszott fel az amerikai Billboard lemezlistáján. Az együttes utoljára 2011-ben koncertezett hazánkban, akkor a Slayerrel együtt a Papp László Sportarénában játszottak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!