Cserszegivel bővül a Törley-borcsalád

2014. május 15. 17:09

Tavaly nyár elején vezette be egy száraz chardonnay-ból, egy félédes muskotályból és egy pinot noir rozéból álló borcsaládját a Törley Pezsgőpincészet. Most egy cserszegi fűszeressel bővítik a szortimentet: friss, reduktív bor lesz ez is, csavarzárral.

2014. május 15. 17:09

„A kipróbálás utáni elégedettség nem maradhat el, hiszen a borok készítésénél is elsődleges szempont, hogy megőrizzük a Törley termékeinkre jellemző magas színvonalat. A több mint 130 évnyi tapasztalatnak, a Törley etyeki szőlőtőkéiről származó kiváló alapanyagnak és a reduktív feldolgozási eljárásnak köszönhetően az új termékek minden bizonnyal nagy érdeklődésre számíthatnak majd” — fogalmaz Kemendy László, a Törley vezérigazgatója a pincészet lapunknak küldött sajtóközleményében.

A közleményben a Törley arra is kitér, hogy a Törley-borok jól szerepelnek a nemzetközi borversenyeken: a brüsszeli XXI. Concours Mondial de Bruxelles borversenyen összesen négy magyar bort díjaztak, ebből aranyérmes lett a Törley csavarzáras félédes muskotálya, a cég pinot noir rozéja pedig ezüstöt kapott. A most már négyesfogattá bővült bortrió harmadik tagja, a chardonnay a londoni International Wine Challenge-ről hozott el egy bronzot, a 2011-es, palackos erjesztésű Törley Chardonnay Brut pezsgővel együtt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!