Mesterházynak is bejön a Cseh Tamás Program

2014. május 16. 13:36

A könnyűzenei támogatási programról Rétvári Bence, Mesterházy Attila és Schiffer András vitatkozott az egri Music Hungary konferencián. Mesterházy üdvözölte a programot, de megjegyezte: ma Magyarországon nem tehetséggel, hanem személyes kapcsolatokkal. Schiffer szerint a nagy kérdés az, milyen körök kapják majd a támogatásokat.

2014. május 16. 13:36

Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) mellett Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is üdvözölte a könnyűzene támogatására bejelentett Cseh Tamás Programot, Schiffer András (LMP) viszont hiányolta az igazságos pénzelosztás garanciáit pénteken az egri Music Hungary konferencia politikus fórumán.

A Cseh Tamás Program azokat a javaslatokat összegzi, amelyeket a tehetségek felkutatása, a szerzői jogok kezelése, a vidéki játszóhelyek támogatása és más kérdések tekintetében a zenei szakma fogalmazott meg” – hangsúlyozta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ügyvezető parlamenti államtitkára a zeneipari rendezvényen.

Mesterházy Attila a Cseh Tamás Programról azt mondta, hogy végre valami elkezdődött, ugyanakkor – tette hozzá – Magyarországon ma személyes kapcsolatokkal lehet támogatáshoz jutni, nem tehetséggel. A program nagy kérdése, milyen körökhöz jut el a támogatási pénz – mondta Schiffer András, aki az igazságos pénzelosztás garanciáit hiányolta.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2014. május 19. 13:43
A pénzosztás azonnal igazságos lesz, ha egy szűk, balliberális társulat osztja szét, egymás között.
pipafa
2014. május 16. 19:48
A népdal-népzene könnyű-e? ----------------- Van-e elég szakállas nő?
kukagyerek
2014. május 16. 19:48
Elvtársak, egymás között!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!