Guiness-esélyes: 30 órás táncházat tartottak Nagykállón

2014. július 24. 18:05

Harminc órán át ropták a különféle tájegységek néptáncait a nagykállói Téka-tábor résztvevői szerdán és csütörtökön, hogy magyar rekordot állítsanak fel. A sikeres akciót haza elismerése után felterjesztik a Guiness-rekordok illetékeseinek is.

2014. július 24. 18:05
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Kerek harminc órán keresztül tartottak maratoni táncházat július 23-24-én, szerda-csütörtökön a Téka együttes július 19-27. közt megrendezett tánctáborában, Nagykálló-Harangodon, Guiness-rekord felállításának szándékával. A maratoni táncház szerda reggel kilenckor kezdődött és csütörtök délután háromkor ért véget. A táncház helyszínén ki volt függesztve, melyik órában mely tájegység táncai vannak terítéken.

Mint a Téka tábor szervezője, Borsiné Sveda Anita a Mandinernek elmondta: a rekord-táncházban 6-700 ember táncolt, a nyitó és a záró tánc is kállai kettős volt, s a Bürkös és a Galga zenekar, valamint vendégzenészek húzták a talpalávalót. A táncház azért volt harminc órás, mert ez a harmincadik Téka-tábor, öt éve, a 25. táborban 25 órás táncházat szerveztek. 
 
Ilyen rekordkísérlet hivatalosan még nem volt, ez az első alkalom, hogy próbálkoztak vele. A rekordról jegyzőkönyv készült, miután itthon magyar rekordként elismerik, azután veszik fel a kapcsolatot a szervezők a Guiness-rekordok illetékeseivel. 
 
Az egyik résztvevő, Varga Violetta szerint felejthetetlen élmény volt a folyamatos zene, tánc, ének és játék, nagyszerűek voltak a zenészek és az oktatók. Fantasztikus volt a hangulat, és rengeteg ember vett részt a rekordkísérleten.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználó név
2014. szeptember 16. 21:41
https://www.youtube.com/watch?v=sgcpzlzqg0w
Ángyán Páván
2014. július 25. 11:47
Oszt ki nem szarja le őket? Lényeg, hogy a magyar fiatal magyar táncot jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!