Ismét Borsodi Fonó a diósgyőri várban

2014. július 04. 09:03

A felújítás alatt álló diósgyőri vár falai között szombaton és vasárnap ismét főszerephez jut a népzene, a folk, a blues, a tánc, megkezdődik ugyanis a Borsodi Fonó Folkfesztivál, amelyen kézműves termékek bemutatója és vására is színesíti a programot. Fellépnek többek közt a Felszállott a páva szereplői is.

2014. július 04. 09:03

 A felújítás alatt álló diósgyőri vár falai között szombaton és vasárnap ismét főszerephez jut a népzene, a folk, a blues, a tánc, megkezdődik ugyanis a Borsodi Fonó Folkfesztivál, amelyen kézműves termékek bemutatója és vására is színesíti a programot.

 
A rendezvény a Számadó együttes, a Ciráda zenekar, majd a magyar világzene egyik legjobbjának tartott Makám koncertjével indul, a közönség visszajáró vendégként üdvözölheti Palya Beát, aki friss formációjával, A Nő Projekttel érkezik, de színpadra lép Csemer Boglárka, azaz Boggie is.
 
Éjszakába nyúlóan bulizhatnak a résztvevők az idén 40 éves Vujicsics Együttes koncertjén, majd a 2013-as világzenei toplista élmezőnyéből Lajkó Félix és bandája lép fel, végül Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa Orchestra koncertje zárja a szombati napot. 
 
A vasárnapi programot a Szinvavölgyi Néptáncműhely műsora nyitja, akik a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutatóban megcsodált táncukat is bemutatják. Ezt követően magyar néptánccsődület veszi kezdetét a Tényleg zenekar és a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosainak közreműködésével, amelyet a Maszkura és a tücsökraj koncertje követ. Színpadra lép a sok nemzetközi elismerést és díjat magáénak tudó, autentikus magyar népzenét játszó Muzsikás együttes Petrás Mária, Fecske és Batyu közreműködésével.
 
Ott lesz a színpadon a hegedű, a bor és a pálinka kelet-európai nagyköveteként emlegetett Bohemian Betyars is, majd a vasárnapi program egy blues különlegességgel zárul: Big Daddy Wilson énekes-gitáros és az osztrák blues gitáros, Ripoff Raskolnikov koncertjével.
 
A diósgyőri vár kapujánál egyébként a fesztivál mind a két napján Magyar Népművészeti Skanzen várja a közönséget, akik láthatnak munka közben fafaragót, kovácsot, mézeskalácsost, bőrmívest, szövőt, gyertyamártót, teknővájót és csuhéfonót is. Ugyanitt népművészeti termékek vására, gasztronómiai utca, valamint a bor és a pálinka udvara is megnyílik.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!