Megnyílt a Szépművészeti Rembrandt-kiállítása

2014. október 30. 13:35

A Rembrandt és a holland arany évszázad című kiállításon 100 festő 178 alkotását mutatják be.

2014. október 30. 13:35

Egy hitében erős, a közösen megvívott szabadságharcot megélő ország művészetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad című kiállítása – mondta el a 100 festő 178 alkotását felvonultató tárlat csütörtöki megnyitóján az Országgyűlés elnöke.

Kövér László jelezte: több mint 10 ország 44 múzeuma adta hozzá a maga kincseit a Szépművészeti nagyszerű remekműveihez. Mindaz, ami Hollandia arany évszázadában történt – például a modern kori demokrácia megteremtésére képes polgárság vagy a modern tőzsde létrejötte – az egész világ számára fontos – mutatott rá a házelnök.

Robert de Groot, a holland Külügyminisztérium európai együttműködésért felelős főigazgatója elmondta: a kiállítás Grotius, Spinoza vagy a tárlaton képeikkel is szereplő Rembrandt és Vermeer korába nyújt bepillantást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!