Tyrannosaurus Rex és Beatles Legóból

2014. október 05. 14:11

Lego-szobrokból nyílt kiállítás Londonban.

2014. október 05. 14:11

Művészeti eszközzé emelte az építőjátéknak tervezett Legót egy New Yorki-i alkotó, Nathan Sawaya. A magát Lego-művészként emlegető 41 éves férfi ötéves korában kapta az első doboz Legóját, és azóta rabja a játéknak. Nagyméretű szobrait több ezer darabból építi, a megszállottak szenvedélyével.

Egy szobor elkészítéséhez átlagosan tízezer építőkockára volt szüksége a művésznek. A legnagyobb műve, ami a kiállításon egy egész termet elfoglal, a Tyrannosaurus Rex, azonban félmillió kockából készült. Legkisebb szobra viszont mindössze két darabból áll. Egy fát ábrázol, aminek a törzse egy barna elem, a koronája egy zöld. Az alkotó mosolyogva legyint, ha erről kérdezik, mert szerinte sem sikerült látványosra a csöppnyi mű.

A londoni kiállításon azonnal fényképezni kezdenek az angol látogatók, amikor meglátják a Yesterday című szoborcsoportot. A Beatles gombafejű tagjainak Legóból épített figurája olyan rajongást vált ki a közönségből, mintha az igazi együttest pillantanák meg a teremben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!