Kóti Árpád lett a nemzet színésze

2014. december 01. 17:28

A Gera Zoltán halála miatt megüresedett helyre Kóti Áprádot választották tagnap a nemzet színészei.

2014. december 01. 17:28

Kóti Árpádot, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művészét választották a nemzet színészének hétfőn Budapesten – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya. A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész döntött arról, hogy a november 7-én elhunyt Gera Zoltán helyére Kóti Árpád kerül a testületbe.

A nemzet színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A cím halálig szól, egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik és életük végéig részesülnek a jelenleg havonta nettó 630 ezer forint juttatásban.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2015. július 31. 03:43
akkor egyelőre még nem beregszászi... "...szereti Gorkij darabját, ezért őt is befizettem a Nemzeti tegnapi előadására. Kérdezgette tőlem reggel előre a férfiszereplőket, egyre hökkentebben: Ez ki? – A Nemzeti színésze, volt beregszászi – válaszoltam. – És az? – A Nemzeti színésze, volt beregszászi – válaszoltam. – És emez? – A Nemzeti színésze, volt beregszászi – válaszoltam. – Dettó? – Dettó. – Na és amaz, aki m.v.? – Beregszászi. Értetlenséget láttam a tekintetében."
puszika
2014. december 17. 11:02
Csak egyet felejtesz el baromkám!!! AZOK EGYTÖL EGYIG MAGYAROK!!! Most én látok értetlenséget a tekintetedben!!!!!!
trespass
2014. december 08. 08:09
Ezzel az erővel tényleg lehetett volna az exálamfő is! https://www.facebook.com/pirosgombbummm?ref=br_tf
Énekes Vazul
2014. december 03. 12:02
Gratulálok Kóti Árpádnak, aki tényleg egy nagy egyéniség. Megérdemelte a címet! Jó egészséget kívánok neki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!