Demokráciaféltés: osztrák véleményvezér kritizálja a Burgtheater pesti akcióját

2015. április 22. 19:52

Az külföldiekkel szembeni kioktatás rossz példájának nevezi a Burgtheater színészeinek pesti akcióját Andreas Unterberger, a Die Presse és a Wiener Zeitung volt főszerkesztője, aki ma Ausztria vezető politikai blogjának szerzője. Unterberger brilliánsnak tartja a magyar választ.

2015. április 22. 19:52

Andreas Unterberger, a Die Presse és a Wiener Zeitung volt főszerkesztője, jelenleg Ausztria vezető politikai blogjának szerzője, a külföldiekkel szembeni tipikus osztrák kioktatás egyik negatív példájaként ír a Burgtheater budapesti fellépése utáni botrányról, melyet a bécsi színház és gúnyiratot felolvasó német színész blamázsának nevez – írja a Válasz.hu

 
Unterberger április 21-i bejegyzésében azt írja a Nemzeti Színházban felolvasott aktuálpolitikai pamfletről, hogy az időzítése is rossz volt és tartalmilag is nevetséges.
 
Szerinte ugyan kétségtelenül igaz, hogy a magyar kormány pártpolitikai szempontok alapján nevezett ki igazgatókat jó néhány színház és más intézmények élére, „de elképzelhetőnek tartja valaki, hogy Ostermayer (Ausztria szociáldemokrata kultuszminisztere) nem egy baloldalit állítana egy állami színház élére? Vagy az AB egyszer az ellenzéknek adna igazat a kormánnyal szemben?” – teszi fel a kérdést a szerző.
 
A Burgtheater munkatársainak a pénzügyi botrányok után minden okuk meglenne, hogy  csak a saját munkájukra koncentráljanak, nem pedig a magyar nép „nehéz helyzetére”. Az ugyanis 30 évvel ezelőtt, a kommunista diktatúra alatt ezerszer nehezebb volt – írja Unterberger. Majd hozzáteszi: mellesleg a magyar gazdaság az utóbbi időben sokkal jobban fejlődik, mint az osztrák. 
 
Az újságíró szerint az osztrákok performanszára a magyarok válasza brilliáns volt: a vendéglátó színházigazgató felolvasta az aradi vértanúk nevét (valójában a fordításra szolgáló ledtévéken vetítették ki a neveket).
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. augusztus 13. 13:56
Hitler hol is született? A művészi szabadság jegyében kivetíthették volna őt is.
apoa
2015. április 23. 16:59
Vannak normális osztrákok is...
polnemkor
2015. április 23. 13:00
Techet magyar?
marko11
2015. április 23. 13:00
...meg hülye magyarok is! (Pl. Techet Péter)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!