Letöltötték az első bort, ami az új szekszárdi palackba kerül

2015. június 24. 11:45

Ledugózták az első kadarkát a szekszárdi borvidék új hivatalos palackjába Mészáros Pál borászatában. A 0,75 literes burgundi formára hajazó palackon Szekszárd címere és neve található, ebbe bort tölteni csak akkor lehet, ha a tétel megfelel a minőségi kritériumoknak.

2015. június 24. 11:45

Az egyedi palack a szekszárdi borászok és az O-I magyar és olasz csapatának összefogása alapján öltött testet annak érdekében, hogy szimbólumot teremtsen az egyedi szekszárdi jegyeknek, melyek különlegessé teszik a borvidéket. Az első, szekszárdi palackba töltött borok heteken belül az üzletekbe kerülnek, tudtuk meg a palack gyártójától.

A különleges üveg — melyet kizárólag a Szekszárdi Borászok Céhének tagjai használhatnak — első mintadarabjait tavaly szeptemberben mutatták be a Szekszárdi Szüreti Napokon. Az orosházi öblösüveggyárat üzemeltető O-I és a borászok aktív együttműködésével megalkotott palack célja, hogy egységes arculat és egységes borkészítési stílus legyen köthető a borvidék nagy boraihoz, melyeket palackozás előtt szigorú minőségi kritériumrendszer alapján minősítenek.

A 75 cl-es burgundi formára épülő palackon a város címere és neve található. Olyan színes üvegből, úgynevezett uvag színben készült az olaszországi Mezzocorona-ban található O-I gyárban, mely megvédi a benne lévő borokat az UV sugárzás káros hatásaitól, ami különösen a vörös borok esetében fontos. Így néz ki a palack:

A szekszárdi borvidék egyik legismertebb borászata, a Mészáros Borház elsőként tölti borait – a 2012-as évjáratú kadarkát, a 2013-as kékfrankost és a bikavért a szekszárdi palackba. A Mészáros Borház több mint 25 ezer szekszárdi palackot rendelt, melyből a borvidék borait egyenként 8 ezer palackba tölti, írta közleményében az O-I üveggyár.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bukovics
2015. június 24. 21:33
Feltételezem, akkor akarják bemutatni a palackot "hivatalosan", amikor a kereskedelemben is kapható lesz. De nyilván fogalmam sincs, Geisenheimben vagyok, nem Szekszárdon. Itt a címer a legnagyobb felbontásban: http://kepfeltoltes.hu/150624/tessek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg A 2014-es tervhez képest, amit szintén a Mandiner.bor közölt először, van egy pici eltérés: http://bor.mandiner.hu/cikk/20140919_bemutattak_a_szekszard_palackot_interju_heimann_zoltannal
hegyaljai
2015. június 24. 21:19
Most komolyan azt gondolod, hogy ez így rendben van? Nem vot X ezer forintjuk, hogy egy profi fotóssal csináltassanak egy "tárgyfotót"? Olyanra gondolok, amin jól látszik minden, van kontraszt, van látható rajzolat.
bukovics
2015. június 24. 21:13
Feltételezem, a Szekszárd felirat fölötti grafika a címer: http://kepfeltoltes.hu/150624/cimrke_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
hegyaljai
2015. június 24. 21:03
Itt se jobb a helyzet: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/ledugoztak-az-elso-kadarkat-a-borvidek-hivatalos-palackjaba-fotok-617175 Kinagyítottam, de itt sem látom: http://www.teol.hu/galeria/tolna/kozelet/72839
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!