Megnyitotta kapuit a VOLT fesztivál

2015. június 30. 15:33

A sátrazókat kedden 10 órától folyamatosan engedik a Lővér kemping területére, az első koncertet 16 óra 30 perctől az Animal Cannibals adja. A 23. Volt Fesztiválon mintegy kétszáz koncert lesz. A keddi, nulladik napon kerek évfordulót ünneplő zenekarok lépnek fel a két nagyszínpadon.

2015. június 30. 15:33

Elkezdődött a 23. Volt Fesztivál Sopronban, a sátrazókat 10 órától folyamatosan engedik a Lővér kemping területére, az első koncertet 16 óra 30 perctől az Animal Cannibals adja. Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik főszervezője a helyszínen tartott bejárást követően az MTI-nek elmondta, hogy 10-12 ezer emberre számítanak ma, és a jegyeladások azt mutatják, megdőlhet a tavalyi 120 ezres nézőrekord, ami azért lenne jelentős, mert tavaly egy nappal hosszabb volt a fesztivál. Hozzátette: tízezer sátrazó érkezik, akiket idén nem délután, hanem már délelőtt 10 órától folyamatosan engednek be a fesztivál területére, hogy ne várakozzanak a kapunál több órán keresztül a több száz méteres sorban. 

A bejáráson az idei rendezvény legnagyobb újításának nevezte Lobenwein Norbert a két egymással szembe fordított színpadot, amelyek között 30 ezer ember fér el. A Telekom Nagyszínpad meghatározó arculati elemei a robotok, míg az OTP Junior Petőfi Rádió Színpad arculatát F. Zámbó István képzőművész tervezte. Ez utóbbi színpad a főszervező szerint kisebb, de technikai felszereltsége ugyanolyan. A két színpad egyikén lép majd fel mások mellett a Brains, a Bastille, a Motörhead, John Newman, a Tankcsapda és Ákos. A fesztivál területein magenta és fehér színű raklapokon lehet ülni, a Volt Art sátor előtt hintázni is. A raklapbútorokat a Volt Art Goup tagjai – Ef Zámbó István, Wahorn András, Surcsik József, Győri Márton, Soós Nóra és Verebélyi Diána – fogják átalakítani. 

A Volt csatlakozott az Élő Bolygónk klímavédelmi kampányhoz, ennek keretében pénteken 10 ezer lufit engednek a magasba 10 ezer fesztiválozó üzenetével, emellett aki csatlakozik aláírásával az Áder János köztársasági elnök által itthon kezdeményezett kampányhoz, egy gombostűvel megjelölheti egy óriás térképen, hogy honnan érkezett. A köztársasági elnök pedig szombaton 14 órától tart előadást a klímavédelemről. A Volt idejére Sopronba költözik a Petőfi TV és a Petőfi Rádió, amelyek élőben közvetítenek a fesztiválról, a volt.hu oldalon pedig live steamen keresztül láthatók a koncertek, amelyeket három színpadról 18 kamerával vesznek. 

A 23. Volt Fesztiválon mintegy kétszáz koncert lesz, ahogy a szervezők fogalmaztak a bejáráson, kezdődik a száz óra fesztiválozás. A mai, nulladik napon kerek évfordulót ünneplő zenekarok lépnek fel a két nagyszínpadon, úgy mint az ötéves Intim Torna Illegal, a tízéves Irie Maffia, a tizenöt éves 30Y, és a húszéves Ganxta Zolee és a Kartel, a Heaven Street Seven, vagy a fesztivál nyitányaként fellépő Animal Cannibals.

Az MTI által megkérdezett sátrazók mindegyike azt mondta, hogy hamar bejutottak a fesztivál területére, „meglepetés volt”, hogy nem vártak 14 óráig a beengedéssel a szervezők. Erősnek nevezték az idei fellépők listáját, van, aki a Motörheadet, a legtöbben azonban John Newman fellépését várják, de Slash-re is sokan kíváncsiak. A magyar előadók közül a Wellhello, a Punnany Massif és Ákos koncertjeit várják, de mint a legtöbben fogalmaztak, ez a hét elsősorban a barátokról szól.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aszketa
2015. július 04. 20:36
Hú, te rég lehettél fiatal akkor. Én 36 évesen még mindig baromira mennék fesztiválozni, csak hát gyerekek meg munka meg ilyen fizu mellett ez kicsit necces. De azért mögöttem van 12 Sziget, néhány EFOTT meg 1 Sound. No de hogy mi a jó egy fesztiválban? Az, hogy jól érzed magad, kikapcsolódsz, bulizol, elfelejted, hogy odakint a szürke hétköznapok várnak. Amíg bent vagy, felhőtlenül telnek az órák, napok, jó a zene, rengeteg jófej emberrel megismerkedsz és bármilyen hihetetlen, de bent nyugi van és mindenki békés, nyitott és odafigyel a másikra. Bár a pártok és szervezetek nagyon erőlködnek, de azért általában a fesztiválozókat hidegen hagyja a politika odabent és képes együtt jól érezni magát egy liberális gondolkodású egy konzervatív nemzeti gondolkodásúval, mert a zene mindenkihez szól. Még ha hangos is.
Apáczai
2015. július 04. 20:36
Soha nem értettem, hogy mi jó van (mitől élvezet) a lármázásban. Magyarországon az átlagnál háromszor több a zajártalom miatt hallássérült. Különösen a fiatalok között tarol a betegség. Jó szórakozást a siketeknek!
lynx
2015. július 04. 20:36
Látszik nem itt élsz. A fideszesek is ott vannak családostól, államtitkárostól, miniszterestől, miért tiltanák be?
egysegelem
2015. július 04. 20:36
Csak a KDNP meg a Fidesz es altalaban a jobboldaliak meg ne tudjak, hogy itt emberek jolerzik magukat, mert masnap betiltatjak az egeszet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!