Aki multis karrierjét adta fel az etyeki borászkodásért

2015. július 01. 11:06

Amikor felmondott egy multinál, nemet mondott a kiszámíthatóságra és az anyagi biztonságra. Cserébe, ahogy ő mondja: elkezdett újra élni. Kovács Antal sommelier az etyek-budai borvidéken gazdálkodó Variszkusz Pince borászának, Bácsi Zoltán sztoriját meséli el.

2015. július 01. 11:06

„Belefutottam egy történetbe - egy piciny borászat kézműves borászáról van szó, aki talán 10-15 éve éli napjaink szokásos életét. Építi karrierjét az egyik legismertebb multinál - tisztességgel meg is állja a helyét. Ugyanakkor belül tudja: pontosan egy olyan életet él, amely életformától mindig is távolságot akart tartani. És ő megteszi azt, amiről a legtöbben csak álmodoznak: felmond, kilép. Nemet mond az anyagi biztonságra, a kiszámíthatóságra, és elkezd újra élni” — harangozta be Kovács Antal, a Pinceáron borkereskedés vezetője Bácsi Zoltán, az etyeki borvidéken termett rajnai rizlingjeivel boros körökben ismertté vált Variszkusz Pince borászának sztoriját.

„Pár hete már az üzletben megosztottam ezt a történetet a hozzánk betérő vásárlókkal - érdekes volt hallani a reakciókat: Jó-jó, de 10-15 év multis múlttal könnyű, mondta szinte mindenki, miután belegondolt, hogy mekkora lépést is tett meg Bácsi Zoltán. Közben persze látszott a tekinteteken, hogy ez a neki könnyű valójában olyan menedékféle. Olyasmi, ami segíti a hallgatót, hogy egy kicsit távolodjon a történettől, hogy ne kelljen belegondolnia: én is megtehettem volna? Bátor, kemény lépés az egyszer biztos!” — folytatja a sztorit a borkereskedő, aki most el is látogatott a termelőhöz.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:15
1,5 MFt-ot nem neveznék aprópénznek...
Akitlosz
2015. július 01. 20:50
Milyen anyagi biztonság van egy multinál? Csak mert minden hónapban kap valami aprópénzt, ez lenne az anyagi biztonság? Nem nagy igényű ez az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!