Balog: Magyarország a fesztiválok országa lesz

2015. augusztus 14. 07:53

Az emberi erőforrások minisztere szerint kultúra nélkül nincs felemelkedés, család biztonság, úgy általában nincs ország. Balog Zoltán erről a 24. Zempléni Fesztivál nyitóhangversenye előtt beszélt, ahol annak a vélemények is hangot adott, hogy Magyarország a fesztiválok országa lesz.

2015. augusztus 14. 07:53

Kultúra nélkül nincs felemelkedés, nincs család, biztonság, kultúra nélkül nincs ország – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtök este Sárospatakon, a 24. Zempléni Fesztivál nyitóhangversenye előtt tartott beszédében. A Rákóczi Vár udvarán, telt ház előtt a miniszter úgy fogalmazott, hogy a gazdasági növekedés csak akkor lehet tartós, ha helyi kincsből nő ki. Példaként említette a tájat, a bort, a turizmust, a levegőt, a földet, a vizet és „nagybetűvel” a kultúrát. Mint mondta, kultúra nélkül a gazdasági növekedés semmit sem ér, nem lehet tartós. Hozzátette, hogy a kultúra az egyik legfontosabb eleme a tartós jólétnek és az élhető vidéknek egyaránt.

A művészetben, a kultúrában találjuk meg a megtartó erőt”, és ehhez kell kapcsolódnia a gazdaságnak – hangsúlyozta a tárcavezető, hozzáfűzve: ez egy erős eszköz, ez egy igazi lehetőség arra, hogy jobb, teljesebb és minőségibb legyen az életünk. Balog Zoltán kitért arra is, hogy a kultúrát úgy kell továbbadnunk, ápolnunk, újra felfedeznünk, hogy „itthon tartsa a fiainkat és a lányainkat”, és ha el is mennek, „ez hazahúzza őket” – fejtette ki álláspontját. Annak a véleményének adott hangot, hogy Magyarország a fesztiválok országa lesz. A zempléni pedig kiemelkedik ebből a sorból például a minőségével, amelyet kínál, illetve azzal a szellemiséggel, amely a fiatalok bekapcsolását jelenti a művészet vérkeringésébe. Hozzáfűzte, hogy a rendezvény példát mutat a helyiek, a településvezetők összefogásával és a közönségével is.

A 24. Zempléni Fesztivál a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjével kezdődött. A programsorozat augusztus 23-áig operett-előadással, komolyzenei és dzsesszkoncertekkel is várja a látogatókat. A rendezvény 11 napján egész Zemplént „megzenésítik”, hiszen pincészetekben, kistelepülések templomaiban, kastélyokban, várakban és négy város különböző helyszínein várják a látogatókat.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Romania Mare 1918
2015. október 18. 19:31
Egy magyar politikusnak eleg kinyitnia a pofajat es mar omlik belole a sok baromsag !
Területvédő
2015. augusztus 14. 23:11
A Szigeten aztán ömlik a fiatalba a kultúra: drogok, izraeli buzipornó meg magamutogató feminista szajhák (Pussy Riot).
Apáczai
2015. augusztus 14. 20:11
Az itraeli befektető Bajnai közreműködésével szintén fesztiválországot akart Magyarországból csinálni. Pornofesztivál- országot.
szajjan
2015. augusztus 14. 19:40
Magyarország a bevándorlók országa lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!