Magyarul reklámozza a Kolozsvári Magyar Napokat a BBTE rektora

2015. augusztus 05. 13:11

Pár szót mond magyarul a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektora, aki szótárral tud valamennyire írni és beszélni így. Szerinte a nyelvtanulás szempontjából előny a román-magyar együttélés.

2015. augusztus 05. 13:11

Saját bevallása szerint nem beszél jól magyarul a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektora, Ioan-Aurel Pop, ám tud írni és olvasni, szótárral. Körülbelül ennyi hangzik el magyarul, a rektor aztán átvált román nyelvre. Szerinte románoknak és magyaroknak egyaránt előnyükre válik az, hogy – mivel egymás mellett élnek – úgy tanulhatják meg a másik nyelvét, hogy hallják is azt a mindennapokban – írja a Kolozsváros.ro.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2015. augusztus 27. 23:18
Néhány szem cukorka, aztán ugyanúgy folytatják a nemzetiszocialista oláhok a magyar kultúra pusztítását.
bakonyibetyar
2015. augusztus 06. 14:08
Tudod, Ion: Aki mondja másra! Egyébként te bizonyosan jártál Dél- Erdélyben 100 evvel ezelőtt :))))) Eredj a szótáros rektor seggét nyalni, oláh köcsög !
Romania Mare 1918
2015. augusztus 06. 10:35
Nemezis erre a hozzaszolasra reagalt: "Dél Erdély több megyéjében már 100 évvel ezelőtt is talán ha mutatóban volt magyar. Mitől tudna ott bármelyik román magyarul? Erdély 16 megyéjének legalább a felében jó ha nagyítóval találsz magyarul értő románt. Magyart se sokat. Az egyetlen megye, ahol jó eséllyel ért a románok jelentős hányada valamennyit magyarul, az Maros." "Tanulj meg jobban magyarul, vagy húzz el az oláh honlapokra !" Tipikus fideszmajom: butasag es nagypofa. Ez a mentalitas tette tonkre az orszagot.
bakonyibetyar
2015. augusztus 06. 09:48
1./ Nemezis a Szatmár megyei magyarság arányáról írta a 40%-ot, nem a magyarul beszélő románokéról. Vegyél már egy szótárt ! 2./ Te is olyan vagy mint ez a rektor. Tanulj meg jobban magyarul, vagy húzz el az oláh honlapokra !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!