Új zenei utakat és kifejezésmódokat keres az UH Fest

2015. szeptember 28. 09:28

A kísérleti elektronikus, avantgárd, perifériazenék találkozóján Dean Blunt mellett fellép idén Phill Niblock, Rashad Becker, James Hoff, Helena Hauff, DJ Nigga Fox, de lesznek előadások, beszélgetések komponistákkal, sőt a Dorota gitárosa, Somló Dávid egy többhelyszínes, budapesti alagutakban zajló performanszát is bemutatja.

2015. szeptember 28. 09:28

Az őszi koncertszezon egyik meghatározó programsorozata az idén szeptember 27. és október 4. között rengeteg helyszínen zajló UH Fest, a kísérleti elektronikus, avantgárd, perifériazenék találkozója. Dean Blunt mellett fellép idén Phill Niblock, Rashad Becker, James Hoff, Helena Hauff, DJ Nigga Fox, de lesznek előadások, beszélgetések komponistákkal, sőt a Dorota gitárosa, Somló Dávid egy többhelyszínes, budapesti alagutakban zajló performanszát is bemutatja. 

 
Az UH Fest egyike azon ritka magyarországi eseményeknek, melyet a kalandvágy vezérel: új utakat, kifejezésmódokat kereső zenészek és a felfedezésekre, meglepetésekre nyitott közönség találkozóhelye. 2001 óta 7 fesztivál és számos egyszeri koncert alkalmával több mint 40 ország, 450 zenésze lépett fel. Az idei fesztivál helyszínei többek között a G3, a Toldi, a Larm, aBudapest Jazz Club, és a Capella.
 
A szervezők különös hangsúlyt fektetnek a nem konvencionális megközelítések és egyedi, nemzeti színterek bemutatására, melyeket gyakran hagynak figyelmen kívül a helyi médiumok és a nagy tömegfesztiválok szervezői - írják. Alapelvük, hogy a programok összeállításakor átlépjük a szorosan vett műfaji határokat; hogy eltérő stílusú és hangvételű előadókat állítsanak egymás mellé. Az UH Fest, UH Est és UH Demo események szervezője a non-profit alapon, önkéntesek segítségével működő Ultrahang Alapítvány. Az UH Fest helyszínei többek között a G3, a Toldi, a Larm, aBudapest Jazz Club, és a Capella. Részletes program itt olvasható

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!