Arany Medál: szavazzon a legjobbakra!

2015. október 19. 10:45

November közepéig lehet leadni a voksokat a közönség kedvenceire: nevezni a legjobbnak ítélt írókat, színészeket, színésznőket, rendezőket lehet, valamint keresik a legígéretesebb fiatal tehetséget is.

2015. október 19. 10:45

Október 15-től több mint egy hónapig lehet szavazni az Arany Medál-díj nevű közönségdíjra. A kulturális kitüntetést Mészáros Márton fiatal újságíró hozta létre elsősorban a magyar kulturális élet egyéniségeinek díjazására. A korábbi évekhez képest nem kilenc, hanem hét szekcióban lehet jelölteket felterjeszteni a közönségdíjra. Megszűnik az év színésze és színésznője kategória, az elmúlt években is elsősorban az év hazai színésze és színésznője kategóriában érkeztek szavazatok, és a díj legfőbb törekvése, hogy a magyar, és nem a nemzetközi művészvilág legjobbnak ítélt alkotóit ismerje el.

 
Nevezni a legjobbnak ítélt írókat, színészeket, színésznőket, rendezőket lehet, valamint keresik a legígéretesebb fiatal tehetséget (színművész) is. Feltétel, hogy csak élő személyre lehet szavazni, az adott művésznek pedig az elmúlt egy évben valamilyen kézzel fogható produktumot kellett alkotnia: írók esetében kötetmegjelenéshez kötött az érvényes szavazat, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, illetve színpadi darabban nyújtott közreműködéshez. Szintúgy életműdíjra is lehet szavazni, a korábbi években Molnár Piroska, Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művészek, valamint Bálint András Kossuth-díjas színész-rendező, a Radnóti Miklós Színház igazgatója vehette át az Arany Medál-életműdíját. Más közönségdíjakhoz viszonyítva, az Arany Medál-díjra előzetes regisztráció, emelt díjas SMS-küldés és újságból kivágható szavazócédula nélkül, a legközvetlenebb módon – elektronikus levéllel – lehet voksolni.
 
A jelöltek felterjesztését az [email protected] e-mail címre várják november közepéig.
 
Fotó: Börcsök Zsófia

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!