Nádas és Krasznahorkai is esélyes az irodalmi Nobel-díjra

2015. október 07. 13:54

A svéd akadémia csütörtök délután egy órakor jelenti be, ki nyerte el idén az irodalmi Nobel-díjat. Idén a fehérorosz Szvetlana Alekszijevicset tartják a legesélyesebbnek, de a Ladbrokes listáján két magyar író is a legesélyesebbek között szerepel: Nádas Péter és Krasznahorkai László.

2015. október 07. 13:54

Október 8-án derül ki, hogy ki kapja az irodalmi Nobel-díjat 2015-ben. A Ladbrokes fogadóiroda szerint a legesélyesebb a fehérorosz Szvetlana Alekszijevics idén a legesélyesebb író, míg a tavalyi első, Ngũgĩ wa Thiong'o kenyai író, költő, drámaíró, publicista idén a harmadik helyre került. A második helyen Haruki Murakami áll.

 
A listán két magyar író, Nádas Péter és Krasznahorkai László is szerepel. Nádas győzelme jelenleg tizenhatszoros, míg Krasznahorkai Nobel-díja huszonötszörös pénzt fizetne – mindketten előrébb kúsztak a listán. Az eseményeket a Nobel honlapján lehet majd követni élőben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó2
2015. október 08. 16:19
Nem. Mert az ilyesmi bolsevik trükk..:)))))))))))
szuszmusz
2015. október 08. 16:19
A jobboldal nem tud felmutatni ilyen színvonalú írókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!