Négy határon túli előadást mutat be ősszel a Nemzeti

2015. október 02. 13:54

Sepsiszentgyörgyi, szatmárnémeti, komáromi és zentai előadásokat is vendégül lát ősszel a Nemzeti Színház.

2015. október 02. 13:54

Négy határon túli színház mutatja be egy-egy kiemelkedő előadását idén ősszel a Nemzeti Színházban.  Ezek az előadások reprezentatív mintát adnak a környező országokban működő magyar színházi törekvésekből – hangsúlyozta Kulcsár Edit, a teátrum dramaturgja. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója úgy fogalmazott, azért különleges színházak ezek, „mert azon túl, hogy magyarok, megtermékenyülnek egy másik nemzet kultúrájával is, és ezáltal egy nagyon erőteljes jó hatás érvényesül bennük”. 

Októberben a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes és a Heveder zenekar A banda című táncjátékát, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Az elveszett levél című komédiáját és a Komáromi Jókai Színház az Álszentek összeesküvése című darabját láthatja a közönség, novemberben pedig a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában A kárókatonák még nem jöttek vissza című produkcióját mutatják be.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!